FloraHolland


Wijziging veilschema Chrysant in Aalsmeer en Naaldwijk per 5 november as.

FLORAHOLLAND (30 oktober 2009) - Aanstaande donderdag 5 november gaat bij FloraHolland Aalsmeer en Naaldwijk een nieuw veilschema in. Het nieuwe veilschema is in nauw overleg met vertegenwoordigers van kwekers en kopers van beide vestigingen gemaakt. Met het nieuwe veilschema komen de Chrysanten bij FloraHolland Aalsmeer en Naaldwijk in hetzelfde tijdsblok voor de klok. Het veilschema wordt gelijkgetrokken waardoor het inzicht in het beschikbare aanbod vergroot wordt. De verwachting is dat deze wijziging voor een stabielere prijsvorming zorgt.

Hoe ziet het nieuwe veilschema eruit?
Gestart wordt op beide vestigingen met de veilgroep `Chrysant Tros Basis GP'. In deze veilgroep staat bijna al het aanbod grote partijen witte en gele Troschrysanten, zoals van Euro, Delianne, etc. Partijen behorend bij deze veilgroep die niet aan de GP-criteria voldoen, worden geveild in de veilgroep Chrysant MP. In de veilgroep `Chrysant Tros Kleuren GP' worden alle andere (kleuren) troschrysanten (roze, rood, paars, oranje, etc.) geveild. Ook staan in deze veilgroep een klein aantal witte en gele cultivars waarvan er op jaarbasis minder dan 5 miljoen worden aangevoerd.

De veilgroep `Chrysant Geplozen Basis GP' bestaat uit het gehele GP-aanbod van de cultivars: Anastasia wit, Anastasia geel, Zembla wit, Zembla geel en Anastasia Green. Alle overige Pluischrysanten staan in de veilgroep `Chrysant Geplozen Kleuren GP'. In het nieuwe veilschema worden de GP-partijen Santini in één veilgroep geveild:`Santini GP'.

Alle Primeurs van zowel Troschrysanten, Pluischrysanten als Santini worden in één veilgroep geveild. Op Naaldwijk in het `Uitgelicht Blok'; op Aalsmeer in de veilgroep `Chrysant Fleurprimeur/Excl.'

Klik hier voor het gehele veilschema.

De indeling van het veilschema Chrysant bij
FloraHolland Rijnsburg wijzigt niet.