Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Onder embargo tot 5 november 2009

'De WIFI-generatie; jeugd vliegensvlug en vogelvrij op het mobiele internet' Ons toezicht op jeugd valt weg. Hierdoor kantelt overheidbeleid, onderwijs en opvoeding. Tijd voor een ingrijpende update.'

Amsterdam, 5 november 2009; Vandaag verschijnt het nieuwste boek van Liesbeth Hop en Bamber Delver. Beiden zijn al jaren opinieleider in Nederland op het gebied van jeugd en media. De WIFI-generatie staat op. Kinderen en jongeren die continu online zijn via de modernste gameconsoles of smartphones; van iPhone tot Play Station Portables. Deze toestellen bieden de WIFI-generatie onbeperkt toegang tot het mobiele internet met al zijn mogelijkheden. Op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie. Buiten ons blikveld. Zonder begeleiding. In totale privacy. De auteurs signaleren een ware revolutie.

Liesbeth Hop en Bamber Delver dringen aan op een ingrijpende herziening van opvoeding, onderwijs overheidbeleid en bedrijfsvoering. "Verbod en gebod werken niet langer, omdat we geen controle meer hebben op het mediagebruik van de WIFI-generatie. De passieve kijkbuiskinderen bestaan niet meer. Kinderen hebben uitstekende technische vaardigheden, maar hebben sociaal-emotioneel recht op onze begeleiding. Zij moeten al vroeg in staat zijn zelfstandig beelden te interpreteren, te waarderen en te verwerken. Het belang van mediawijsheid groeit sterk. Bij kinderen, maar ook bij hun opvoeders."

In het boek geven de auteurs dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie, geïllustreerd met vele interviews. Zij zetten de gevolgen van deze nieuwe mediarevolutie uiteen. Het boek besluit met praktische handvatten voor ouders, onderwijs, overheid, media en bedrijfsleven.

Dé 10 kenmerken van de WIFI-generatie:

1. 100% privacy

2. Autonoom

3. Altijd en overal online

4. Continu traceerbaar

5. Technisch razendsnel

6. Downloadt niet

7. Wil gratis content

8. Legt alles vast

9. Wisselt uit

10. Reflecteert niet


---



Ingezonden persbericht