Gemeente Delft

Ambitieus plan voor Albert Heijn-locatie Martinus Nijhofflaan

Het college van Delft heeft ingestemd met de inhoud van een samenwerkingsovereenkomst over de ontwikkeling van de Albert Heijn-locatie aan de Martinus Nijhofflaan. Namens het college ondertekent wethouder Anne Koning op 5 november de overeenkomst met Vorm Ontwikkeling.

Ideeën voor de ontwikkeling van deze locatie bestaan al sinds begin 2006. De gemeente sloot toen een intentieovereenkomst met de eigenaar van het winkelcentrum, Corio Nederland Retail BV. Corio heeft Vorm ingeschakeld als ontwikkelaar voor het project. Na een periode van onderzoek en ontwerp ligt nu een ambitieus plan op tafel. Dit voorziet in een nieuw gebouw met op de begane grond commerciële ruimte, die voornamelijk zal worden bestemd voor een AH Extra Large, Gall&Gall en een Etos. Verder bevat het plan ruim tweehonderd woningen. Er wordt momenteel onderzocht of het merendeel van deze woningen servicewoningen kunnen worden. Daarmee zou goed aangesloten worden op de woonservicezone Voorhof. Het gebouw krijgt ook een inpandige parkeervoorziening.

Na de ondertekening van de overeenkomst zal worden gestart met de verdere uitwerking van het plan. Daarbij moeten nog verschillende zaken worden geregeld, zoals afname van de servicewoningen en het maken van een nieuw bestemmingsplan. Het college heeft het volste vertrouwen dat de betrokken partijen erin slagen om het plan te gaan uitvoeren. Binnenkort zal een informatiebijeenkomst worden gehouden voor omwonenden en belanghebbenden. Dit gebeurt vooruitlopend op de inspraakmogelijkheden van het bestemmingsplan.

Wethouder Anne Koning is enthousiast: 'Ik ben blij dat het in deze economisch moeilijke periode lukt om een ontwikkeling van hoge kwaliteit te realiseren. Het is mooie architectuur en het plan past helemaal in ons idee om de Martinus Nijhofflaan om te vormen tot een stedelijke boulevard met een fraaie inrichting en een rijk aanbod aan voorzieningen.'

>

Noot voor de redactie (