Ingezonden persbericht


03/11/2009 11:00

DOOR EEN STAKING VAN DE BELGISCHE SPOORWEGEN RIJDEN ER GEEN EUROSTARTREINEN TUSSEN BRUSSEL EN HET VERENIGD KONINKRIJK OP DONDERDAG 5 NOVEMBER 2009

Door een staking van de Belgische Spoorwegen zullen er geen Eurostartreinen rijden tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk op 5 november 2009. Een algemene 24-uurstaking zal aanvangen om 22.00 u woensdagavond en zal duren tot donderdagavond 22.00 u.

De staking heeft tot gevolg dat het station Brussel-Zuid en de rest van het Belgische spoorwegnet gesloten zullen zijn. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Brussel en Rijsel.

Eurostar raadt iedereen die vanuit Nederland via Brussel naar Londen reist aan om zijn reisplannen te wijzigen en zijn tickets om te ruilen voor een reis op latere datum. Reizigers kunnen ook een terugbetaling krijgen door contact op te nemen met hun initieel verkooppunt. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op eurostar.com en nshispeed.nl of kunnen contact opnemen met NS Hispeed Klantenservice op 0900 - 9296 (0,35 euro p.m.).


* Op woensdag 4 november zal de trein met vertrek vanuit Londen naar Brussel om 19u34 (trein 9158) niet verder rijden dan Rijsel.
* Op donderdag 5 november zal alleen de trein met vertrek vanuit Londen om 19u34 (trein 9158) rijden tot Brussel via Rijsel, ervan uitgaand dat de Belgische hogesnelheidslijn weer open gaat om 22.00 u. Er zijn maar zeer weinig tickets beschikbaar voor deze trein.

Eurostar zal min of meer normaal rijden tussen Parijs, Ashford International, Ebbsfleet International en Londen. Sommige treinen zullen uitzonderlijk een extra stop in Lille inlassen.

Eurostar hervat zijn normale dienstregeling op vrijdag 6 november.

*** EINDE ***

Note to editors:


1. Eurostar is de HST-operator die Brussel, Rijsel en Parijs met London St Pancras International, Ebbsfleet International en Ashford International verbindt.


2. Eurostar biedt 3 reisformules aan om in alle comfort van stadscentrum naar stadscentrum te reizen. Met Eurostar reis je al voor 50 euro enkele reis naar Londen en vanaf 99 euro retour in Standard.


3. Binnen het 'Groene Reis'-project heeft Eurostar als doelstelling de vermindering van de CO2-uitstoot met 35 % per reizigerstraject tegen 2012, met 2007 als basisjaar. Maar emissies kunnen niet volledig worden uitgeschakeld, en daarom investeert Eurostar in projecten om de overige emissies te compenseren. Sinds 14 november 2007 zijn alle Eurostarreizen CO2-neutraal, zonder extra kost voor de reiziger. Onderzoek gebaseerd op specifieke data over de werkelijke bezettingsgraad en de energievoorziening heeft aangetoond dat een reis met Eurostar slechts een tiende CO2 oplevert van een vergelijkbare reis per vliegtuig.


4. Eurostar is medeoprichter van Railteam, een samenwerkingsverband tussen Europa's meest vooraanstaande HST-operatoren, dat een makkelijkere manier van tickets boeken en reizen op het Europese HST-netwerk uitwerkt.


5. Eurostar en Eurotunnel zijn twee verschillende bedrijven die elk over hun eigen management beschikken. Eurostar is de hogesnelheidstrein, terwijl Eurotunnel de eigenaar is van de Kanaaltunnel en een shuttledienst voor voertuigen uitbaat.

Voor beeldmateriaal ga naar www.eurostarimagery.co.uk en schrijf je in.



Ingezonden persbericht