Koninklijke Ahold


Persbericht:

Ahold legt basis voor groei

Amsterdam - Ahold heeft vandaag een aantal wijzigingen in de Europese en Amerikaanse activiteiten bekendgemaakt waarmee een sterke basis wordt gelegd voor toekomstige groei.

Bij de reorganisatie in de Verenigde Staten en Europa wordt een onderscheid aangebracht tussen respectievelijk bedrijfsvoering, ondersteuning en uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten. De wijzigingen leiden tot nog meer focus op de lokale behoeften van de klant, een efficiënte en effectieve ondersteuningsfunctie op beide continenten, en een sterkere nadruk op het ontwikkelen van groeimogelijkheden. Ook worden processen en structuur door de veranderingen verder vereenvoudigd en gestandaardiseerd, waardoor Ahold acquisities eenvoudiger kan integreren als onderdeel van de strategie voor winstgevende groei.

Dick Boer, COO Ahold Europa, lid van de Raad van Bestuur van Ahold en CEO Ahold Nederland, blijft verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten. Hij heeft Sander van der Laan benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Albert Heijn. Van der Laan, die nu leiding geeft aan Giant-Carlisle in de Verenigde Staten, keert terug naar Nederland, waar hij in januari 2010 begint in zijn nieuwe functie.

Lawrence Benjamin, COO Ahold USA en lid van de Raad van Bestuur van Ahold, blijft verantwoordelijk voor alle activiteiten in de Verenigde Staten. Hij heeft Carl Schlicker benoemd als CEO van vier opnieuw georganiseerde divisies: Stop & Shop New England, Stop & Shop Metro New York, Giant-Landover en Giant-Carlisle.

John Rishton, CEO van Ahold, over de reorganisatie: "Met de vandaag aangekondigde veranderingen leggen we een sterke basis voor toekomstige groei. We gaan door met het vereenvoudigen en stroomlijnen van onze activiteiten en richten ons daardoor nog sterker op de klant. Bovendien biedt de nieuwe opzet Dick Boer en Larry Benjamin de gelegenheid om zich te richten op groeikansen in bestaande en nieuwe markten."