Gemeente Ubbergen


Persberichten

Lindestraat fase 2 ligt op koers

Het woningbouwproject Lindestraat fase 2, waar in totaal 17 woningen worden gebouwd door corporatie Oosterpoort, vordert gestaag. Zo is op 4 november het hoogste punt van de woningen bereikt. Bij dit heugelijke feit is kort stilgestaan door de gemeente Ubbergen en Oosterpoort. Samen met bewoners en omwonenden is het bereiken van het hoogste punt gevierd. Ook is reeds de dakbedekking aangebracht. De afbouw zal nog enige maanden duren.

Eind 2009 leek het erop dat het project ernstige vertraging op zou lopen als gevolg van de bodemverontreinigingen die werden geconstateerd. Door een adequate aanpak van gemeente Ubbergen en corporatie Oosterpoort en door toekenning van circa EUR 500.000 subsidie door de provincie Gelderland, zijn de verontreinigingen opgeruimd en is nauwelijks vertraging opgetreden. De woningen zullen in 2010 worden opgeleverd aan de huurders. Van de 6 koopwoningen zijn er inmiddels 4 verkocht.

Momenteel worden de riolering, de straten in en om het plangebied vernieuwd. Eind 2010 is het project geheel afgerond en is een prachtige woningbouwlocatie tot stand gekomen.