Independer.nl: PNO Ziektekosten beste zorgverzekeraar volgens klanten

05/11/2009 07:00

Independer.nl

Kleine en regionale zorgverzekeraars krijgen een hoge waardering van hun klanten. Zeven van de tien best scorende verzekeraars zijn kleine of regionale verzekeraars. Van de zorgverzekeraars die voor iedereen toegankelijk zijn, scoren De Friesland Zorgverzekeraar en Salland het hoogst (beide 7,8 gemiddeld), gevolgd door DVZ Achmea en DSW Zorgverzekeraar (beide 7,6 gemiddeld).

De hoogst scorende verzekeraar in dit jaarlijkse onderzoek naar kwaliteit van zorgverzekeraars is PNO Ziektekosten, sinds kort nauw samenwerkend met ONVZ. PNO krijgt van haar verzekerden een 8,2 gemiddeld, maar is niet voor iedereen toegankelijk. Alleen medewerkers in de mediasector kunnen zich bij PNO verzekeren.

Voor dit onderzoek heeft Independer.nl ruim 100.000 bezoekers gevraagd hun zorgverzekeraar te beoordelen op de volgende aspecten:


- Klaarstaan voor de klant


- Beloften nakomen


- Afhandeling van declaraties


- Telefonische bereikbaarheid

Dit onderzoek is uitgevoerd in de periode 1 november 2008 t/m 7 oktober 2009.

De Friesland, die zich voornamelijk richt op de noordelijke provincies, en Salland blinken uit in het afhandelen van declaraties. Zij krijgen voor dit aspect een waardering van 8,0 van hun klanten. Op de andere aspecten scoren zij niet lager dan een 7,6.

Van de grote verzekeraars buiten de top 10 scoort alleen CZ met een 7,3 hoger dan het gemiddelde (7,2). Menzis en Zilveren Kruis Achmea worden door hun klanten gewaardeerd met een 7,0 en een 6,9. Onderaan de lijst in het onderzoek staan onder meer AnderZorg, Kruidvat en Turien?. Overigens krijgen deze verzekeraars op geen enkel aspect een onvoldoende van hun klanten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.independer.nl