FNV Bouw

Keijsers interior projects Beste Leerbedrijf

Keijsers interior projects uit Horst aan de Maas is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2009 in de hout- en meubelbranche. De verkiezing werd georganiseerd door kenniscentrum SH&M. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het bedrijf ontving directeur Ton van der Velden de onderscheiding uit handen van plaatsvervangend directeur SH&M Wya van Bijnen. FNV Meubel & Hout-bestuurder Coen van der Veer maakte deel uit van de jury.

De jury roemde Keijsers interior projects vooral om hun visie over opleiden in het bedrijf. Kernwoorden van dit leerbedrijf zijn ontwikkelen, betrokken maken, leren, aandacht geven en uitdagen. Om leerlingen de zo noodzakelijke aandacht te geven, werd de functie van opleidingscoördinator in het leven geroepen. De opleidingscoördinator Jan van Eijndt (oud-docent Gilde Opleidingen) zorgde, binnen ruim een jaar, voor een belangrijke verbetering van het opleidingsklimaat binnen het leerbedrijf. Met zijn methodische aanpak op basis van het competentiegericht beroepsonderwijs worden leerlingen begeleid en gevolgd. Deze methode werpt haar vruchten af en wordt daarom binnenkort op alle medewerkers toegepast. Volgens de jury is deze methodische aanpak van Keijsers interior projects een goed voorbeeld voor andere leerbedrijven.

Coen van der Veer: "Een opleidingscoördinator die voldoende aandacht heeft voor de behoeften van leerling en bedrijf is een must. Hij houdt een oogje in het zeil, begeleidt en ondersteunt. Leerlingen zitten in de lastige positie dat ze èn nog in opleiding zijn èn niet altijd met problemen bij hun werkgever durven aankloppen. Een opleidingscoördinator vervult de rol van bedrijfsmentor en vertrouwenspersoon."