Gemeente 's-Hertogenbosch

05-11-2009
Voorontwerpbestemmingsplan voor Kruiskamp en Schutskamp

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het voorontwerpbestemmingsplan "Kruiskamp - Schutskamp" in procedure te brengen. Het plan ligt tot en met maandag 14 december ter inzage. Tot die datum kunnen mensen een reactie indienen. Ook vindt er een inspraakavond plaats op maandag 23 november in de Brabanthallen, aanvang 19.30 uur.

Voor de wijken Kruiskamp en Schutskamp is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het huidige plan is verouderd. In het nieuwe bestemmingsplan staan de juridische bepalingen waaraan bouwaanvragen in de toekomst worden getoetst. Het is in hoofdzaak een beheersplan. Het legt de situatie vast die nu feitelijk bestaat.

Er is één nieuwe woningbouwontwikkeling in het bestemmingsplan opgenomen: aan de Rijzertlaan Oostzijde. De ontwikkeling omvat de nieuwbouw van circa 46 appartementen op de locatie aan de Rijzertlaan 244. Daarnaast zijn ontwikkelingen in de zogeheten voorzieningenstroken opgenomen die ruimtelijk en financieel rond zijn. Dit is gedaan door het toekennen van ruime bestemmingen voor vergroting van de flexibiliteit van het plan.

Het totale plangebied van het bestemmingsplan "Kruiskamp - Schutskamp" wordt begrensd door de Hedikhuizerweg en Koenendaalseweg in het noordoosten, de Oude Vlijmenseweg in het zuidoosten, het groen en water ten zuiden van de Hoeflaan en vanaf het verlengde van de Rijzertlaan door de Vlijmenseweg in het zuidwesten en de A59 in het noordwesten.