Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Capelle aan den IJssel, 5 november 2009

Frank van der Heijden commissaris bij Quion

De heer Frank van der Heijden is sinds 1 oktober 2009 commissaris bij Quion. De Raad van Commissarissen van Quion bestaat nu uit vier personen: de heren mr. C.H.A. Collee (president- commissaris), mr. M.J.C. van Galen, drs. R.H.A.M. Kneepkens en F.A.H. van der Heijden.

Frank van der Heijden was tot zijn pensioen medio 2008 directievoorzitter van de ABN AMRO Hypotheken Groep. Hij kan bogen op een lange historie in de hypothekenbranche. Vanaf 1986 bekleedde Van der Heijden diverse directiefuncties bij Bouwfonds. Hij speelde een leidende rol bij de integratie van de hypotheekactiviteiten van ABN AMRO en Bouwfonds en wist vervolgens als directievoorzitter de ontstane organisatie tot een succesvol hypotheekbedrijf te ontwikkelen.

President-commissaris Dolf Collee reageert positief op de komst van Frank van de Heijden naar de Raad van Commissarissen: `Ik ken Frank van der Heijden als een zeer enthousiaste en kundige persoon. Ik ben verheugd dat hij de kennis en ervaring die hij in het hypothekenbedrijf heeft opgedaan, wil inzetten voor de Raad van Commissarissen van Quion. Ik kijk met genoegen uit naar onze samenwerking.'

Ook Kees Engel, directievoorzitter van Quion, reageert oprecht verheugd: `Je kunt zonder meer zeggen dat Frank van der Heijden een grote naam is in de hypotheekbranche met een schat aan ervaring. Het doet me dan ook bijzonder veel plezier dat hij bereid is zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Quion. Hij is absoluut een aanwinst voor onze Raad van Commissarissen.'

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit nationale- en internationale financiële instellingen. Quion heeft circa 350 medewerkers.








Ingezonden persbericht