Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 november 2009

Internet startup Ontwerpen-voor-geld.nl haalt Seed Capital op

Ontwerpen-voor-geld.nl: de succesvolste marktplaats voor vraag en aanbod in de design markt verzekert zich van Seed Capital door Kicker Ventures. Ontwerpen-voor-geld.nl, opgericht door de 23 jarige Roel Masselink uit Oldenzaal is sinds mei dit jaar operationeel en nu al de grootste site voor het ontwerpen van logo's websites en banners in Nederland. De investering wordt door het innovatief snelgroeiende bedrijf benut om de leidende positie in Nederland te versterken naast het internationaliseren van haar succesvolle concept. Roel Masselink heeft zijn idee in enkele maanden zien uitgroeien tot de meest succesvolle site in het maatwerk ontwerpen van logo's , banners, websites en complete huisstijlen in Nederland.

Het concept van Ontwerpen-voor-geld is gebaseerd op crowdsourcing voor design werkzaamheden. Vorige week stelde Ontwerpen-voor-geld haar platform beschikbaar voor het ontwerpen van het logo van DSB The Movie (www.dsbthemovie.nl), een eerste crowdsourcing film project in Nederland. Crowdsourcing is het uitbesteden van werkzaamheden aan een crowd (in het nederlands een groep internetgebruikers).

Elke dag worden er ontwerp wedstrijden uitgeschreven en ontwerpen ingezonden. Het principe is eenvoudig: een bedrijf wenst een professioneel ontwerp voor een door haarzelf bepaalde prijs van een logo, brochure of anders, ontwerpen-voor-geld.nl koppelt deze vraag aan het aanbod van inmiddels meer dan 1500 enthousiaste ontwerpers. Er worden verschillende ontwerpen ingezonden en de opdrachtgever selecteert de winnaar. Inzendingen van nieuwe ontwerpen zijn er vaak al binnen 24 uur, het platform biedt de mogelijkheid direct met de ontwerpers te communiceren. Nadat de opdrachtgever zijn ontwerp wedstrijd heeft uitgeschreven krijgt hij tientallen verschillende ontwerpen en kan vervolgens 1 ontwerp kiezen als winnaar. Betaling en levering gaat direct tussen opdrachtgever en de design winnaar, of betaling wordt gegarandeerd door het platform. Sinds kort kunnen opdrachtgevers ook een gesloten wedstrijd uitschrijven. Gesloten wedstrijden worden niet op de website openbaar gemaakt, maar uitsluitend tussen opdrachtgever en de design community gedeeld. De designer krijgt elke dag de keuze uit nieuwe opdrachtgevers en kan aan het werk met gegarandeerde betaling. Als de match gemaakt is, heeft de designer een nieuwe klant waar een langdurige relatie uit kan ontstaan.

Roel Masselink: "We zagen in eerste instantie veel startende ondernemingen gebruik maken van onze service voor het ontwerpen van hun logo voor hun website en visitekaartjes, maar de laatste tijd zien we dat steeds meer bedrijven ook ontwerpen voor kerstkaarten en ander drukwerk laten maken op Ontwerpen-voor-geld.nl. We zijn zeer tevreden dat steeds meer bedrijven onze website weten te vinden".

Kicker Ventures zal naast de investering in Ontwerpen-voor geld Roel Masselink actief bijstaan bij het internationaliseren van het concept. Duitsland en het Verenigde Koninkrijk zijn de eerste twee nieuwe markten die de onderneming gaan bestormen. Begin 2010 zullen de eerste wedstrijden in deze landen uitgeschreven worden. Kicker Ventures is een nieuwe Venture capitalist met als doel voor 2013 10 miljoen Euro te investeren in jonge technologie bedrijven.

Meer informatie: www.ontwerpen-voor-geld.nl

Noot voor redacties