Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5 november 2009

Brabant Veilig Voorlichtingsteam brengt licht en veiligheid in donkere dagen

Binnenkort breken de donkere herfst- en winterdagen weer aan. Het is dus weer de hoogste tijd om aandacht te vragen voor het gebruik van fietsverlichting. Dat gebeurt op landelijk én op regionaal niveau van 2 november tot en met 15 januari. De provincie Noord-Brabant geeft daaraan in november een ludieke invulling en schakelt daarvoor het Brabant Veilig Voorlichtingsteam in.

Goede zichtbaarheid is erg belangrijk voor fietsers, zeker in het donker. Goede en werkende fietslampen kunnen ongelukken voorkomen. Er zijn nog teveel mensen die het belang daarvan onderschatten. Het Brabant Veilig Voorlichtingsteam wil daarin graag verandering brengen.

Speciale campagne
Het Brabant Veilig Voorlichtingsteam is een initiatief van de provincie Noord-Brabant om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Noord-Brabant. De provincie werkt daarin samen met onder meer gemeenten, politiekorpsen, Veilig Verkeer Nederland en de Boost Group. Het team heeft een speciale campagne ontwikkeld die loopt tijdens de regionale fietsverlichtingsactie. De teamleden bezoeken op verlichte fietsen met lichtgevende kleding diverse steden om op een originele manier voorlichting te geven het thema.

Dat gebeurt op/in:
31 oktober, Havenplein, Helmond
2 november, St. Willibrord Gymnasium, Deurne
12 november, centrum, Oss
14 november, Glow, Eindhoven

Voor meer informatie over het Brabant Veilig Voorlichtingsteam en een compleet overzicht van de inzetten van het team, kijk op: www.veiligverkeerbrabant.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht