Ingezonden persbericht


MW Group
B

Nederland
Public Relations
Persbericht
5 november 2009
Innovatieve materialen kenmerken BMW Rider Equipment collectie 2010

BMW Rider Equipment collectie 2010: Gelkussens en kangoeroeleder voor extra comfort


· Extra veiligheid door nieuwe materialen
· Kangoeroeleder voor meer bewegingsvrijheid
· Comfortabele binnenvoering afgestemd op temperatuurzones lichaam
· DoubleR collectie gebaseerd op ervaringen in WK Superbike

München/Rijswijk. Lichtgewicht kangoeroeleder, klimaatmembranen, gelkussens, Superfabric, stretch kevlar: de nieuwe collectie kleding en accessoires van BMW Motorrad blinkt uit in innovatief materiaalgebruik. De materialen zijn geselecteerd op hun beschermende kwaliteiten, gebruikscomfort en lange levensduur. Onder meer de nieuwe Rallye 3 en DoubleR collecties bieden hightech kleding en accessoires. Proeftuin voor de nieuwste ontwikkelingen was onder andere het WK Superbike, waartoe BMW dit jaar met succes is toegetreden.

De Rallye 3 kleding is ontwikkeld voor off-roaders en globetrotters die de wereld verkennen op hun motorfiets. Compleet nieuw is het uitritsbare binnenwerk voor de jas en de broek, gemaakt met het nieuwe Comfort-mapping membraan, dat is afgestemd op de verschillende temperatuurzones van het lichaam. Het waterwerende en ademende membraan zorgt bij de rug en rond het middel voor extra ventilatie. Bij de knieën, heupen, schouders, ellebogen en nek ligt het accent op warmte. Aan de voorzijde van het lichaam biedt het membraan de beste bescherming tegen water. Slimme details als zacht kunstleder rond de hals, lederen inzetstukken aan de binnenzijde van de knieën en kevlar stretchmateriaal bij knieën en heupen vergroten de bewegingsvrijheid.

Laars met gelkussens
De Rallye GS Pro Boots zijn voorzien van een elastische binnenschoen van neopreen en van Firma
BMW Nederland bv gelkussens rond de enkels die zorgen voor optimale passing. De geprofileerde binnenlaag BMW Group Company
Postadres ventileert actief, wat een prettig voetklimaat oplevert. Veiligheid staat voorop, dus is de laars Postbus 5808
2280 HV Rijswijk voorzien van een stalen element in de tussenzool. De hoge laarsschacht is voorzien van Bezoekadres
Einsteinlaan 5
2289 CC Rijswijk kunststof beschermingselementen. Uniek voor dit type laars is de scharnierende verbinding Telefoon
(070) 41 33 222 tussen de schacht en de voet. Dit zorgt voor extra loopcomfort. Fax
(070) 39 07 771
Internet
www.bmw.nl
www.mini.nl
F001





BMW Group
Nederland
Public Relations
Persbericht
Datum 4 november 2009

Onderwerp Innovatieve materialen kenmerken BMW Rider Equipment collectie 2010 Blad 2

De Rallye 3 Gloves zijn gedeeltelijk van SuperFabric gemaakt ­ een materiaal dat taai is als leder, maar tegelijkertijd zo flexibel als textiel. Deze zomerhandschoenen bieden daardoor veel meer bescherming tegen schaven dan traditionele materialen, maar ze zijn flexibel voor een goede bediening van de machine. SuperFabric bestaat voor 32 procent uit polyester en voor 68 procent uit epoxyhars.


· Prijs Rallye 3 pak: 600 euro (jas) en 489 euro (broek)
· Prijs Rallye GS Pro Boots: 325 euro
· Prijs Rallye 3 handschoenen: 75 euro

Racekleding op professioneel niveau
De DoubleR collectie is volledig geïnspireerd op de racerij. De kledinglijn beantwoordt aan de eisen die professionals stellen op het gebied van bescherming, materiaalgebruik en afwerking. Het lederen pak is gemaakt van één millimeter dik kangoeroeleder. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen schaven maar wel twintig procent lichter dan een conventioneel lederen pak: slechts 4,4 kilo. Soepel kunstleder bij de schouders, heupen en knieën en stretch kevlar in de mouwen, het kruis, aan de binnenzijde van de knieën en rond de kuiten vergroot de bewegingsvrijheid ­ de basis voor optimale prestaties op de motor.

De bijpassende helm biedt geperfectioneerde functionaliteit en bescherming. Het design is afgestemd op de stroomlijn van de S 1000 RR met kleine voorruit: een spoiler op de helm zorg voor extra stabiliteit. Voor optimaal gebruiksgemak is de helm voorzien van een centrale knop voor ventilatie van helm en vizier. Het krasbestendige en UV-werende Pinlock-vizier is in zeven stand te gebruiken.

Gepatenteerde bescherming
De DoubleR collectie biedt ook laarzen gemaakt van 1,6 millimeter dik kunstleder. Dankzij een perforatie van de tussenzool en binnenbekleding ventileert de laars voortdurend. De tussenzool beschermt tevens de hiel. Het gepatenteerde MCS-systeem voorkomt letsel aan de middenvoetsbeentjes door extreme verbuiging te vermijden. Het eveneens gepatenteerde TCS- systeem beschermt de enkel van de rijder door alleen natuurlijke bewegingen toe te staan.





BMW Group
Nederland
Public Relations
Persbericht
Datum 4 november 2009

Onderwerp Innovatieve materialen kenmerken BMW Rider Equipment collectie 2010 Blad 3

De Gloves DoubleR garanderen perfecte bediening, veiligheid, grip en comfort. De handschoen heeft minder naden, doordat waar mogelijk delen zijn vervaardigd uit één stuk kangoeroeleder. De binnenzijde van de handschoen bestaat uit dun leder, gedeeltelijk dubbellaags, en kevlar. De prijzen voor deze collectie worden later bekend gemaakt.

Regenkleding en zomerbroeken
De Rain Suit RainLock 2 en Rain Suit RainLock 3 zijn perfecte regenpakken voor motorrijders. Waterdicht, compact en praktisch in het gebruik: precies zoals een regenpak moet zijn, maar tot op heden nauwelijks verkrijgbaar. De RainLock 2 is tweedelig (jas en broek) terwijl de RainLock 3 eendelig is. Beide zijn gemaakt van tweeënhalve laag nylonlaminaat met water- en winddichte coating aan de buitenzijde en een beschermingslaag aan de binnenkant. Doordat het pak geen extra binnenvoering heeft, is het makkelijk aan en uit te trekken en neemt het weinig ruimte in.

Gemaakt van katoen, voorzien van uitneembare beschermingsstukken en met een perfecte pasvorm: dat zijn de Trouser City 2 en Trouser City 2 Denim. De beide zomerbroeken combineren een casual vrijetijdsuitstraling met de veiligheid en perfectie die BMW Motorrad typeert. De NP-kniebeschermers (verstelbaar) en heupbeschermers vormen zich bij een klap naar het lichaamsdeel. Het materiaal vangt de klap zo op en verdeelt de druk.

De nieuwe collectie van BMW Motorrad illustreert hoe innovatie bijdraagt aan meer veiligheid, meer comfort en meer gebruiksgemak. Daarmee beantwoordt de collectie aan de wensen van veeleisende motorrijders ­ de berijders van een BMW motorfiets.


· Prijs RainLock 2 regenpak: 95 euro (jas) en 75 euro (broek)
· Prijs RainLock 3 regenoverall: 105 euro
· Prijs City 2 broek: 195 euro
· Prijs City 2 Denim broek: 195 euro

Rijswijk, 5 november 2009



Ingezonden persbericht