Ingezonden persbericht


Speciale navigatiesoftware voor vrachtwagens en caravans NAVIGON begeleidt truckers veilig naar hun eindbestemming

Met de nieuwe navigatieoplossing van NAVIGON kunnen chauffeurs van vrachtwagens en caravans kleine dorpen en versperringen gemakkelijk ontwijken met specifieke instellingen voor hun voertuig in meer dan 20 Europese landen1.

Amsterdam, 5 november 2009 ­ NAVIGON heeft speciaal voor de chauffeurs van grotere voertuigen een assistent ontwikkeld: truck navigatiesoftware voor de premium modellen 6310 en 8410. Vrachtvervoer op de weg neemt nog steeds toe en zorgt voor een steeds grotere uitdaging voor chauffeurs om hun eindbestemming op tijd en veilig te bereiken. Met deze software-oplossing ontwijken chauffeurs gemakkelijk versperringen en lage bruggen.

Persoonlijk profiel voor de ideale route van een vrachtwagen of caravan Om de ideale route uit te stippelen beantwoorden de chauffe urs 7 vragen over hun voertuig en lading. Als eerste voeren ze de hoogte, breedte en het maximum draaggewicht in van het voertuig en belangrijke informatie of ze bijvoorbeeld een gevaarlijke lading vervoeren. Daarna voeren ze de lengte van het voertuig in en geven ze aan of ze met een trailer rijden. Als laatste wordt het brutogewicht van de vrachtwagen en trailer ingetoetst. Deze informatie is nodig om de ideale route te berekenen waar het voertuig kan en mag rijden. Zo ontwijkt het kleine zijstraten en bruggen met een lage doorrijhoogte. De bestuurder krijgt hiermee een optimale, gepersonaliseerde route en stuurt grote voertuigen via de grotere wegen en geschikte bruggen.

POIs voor truckers
Naast de route-informatie heeft de software ook nog 24.000 points of interest2 (POI) voor vrachtwagenchauffeurs. Deze POI's bestaan uit pompstations die 24/7 open zijn, sanitaire faciliteiten, locaties waar ze snel kunnen winkelen en bevat zelfs een overzicht met wasstraten voor vrachtwagens. De POI lijst geeft ook informatie over doorrijhoogtes bij stopplaatsen met een overdekt benzinestation en laat zien of het mogelijk is om met creditcard te betalen. Daarnaast geeft het systeem belangrijke informatie voor vrachtwagens over locaties van pompstations met speciale brandstof zoals HGV (Heavy Goods Vehicle) diesel, biodiesel mix, additieven en HGV pompen (met hydraulisch gecontroleerde kleppen. "Zoals je misschien kan voorstellen is het een complex proces om al deze informatie te verzamelen," zegt Jörn Watzke, Executive Vice President Product Line Management bij NAVIGON. "De kwaliteit van deze data is nu op zo'n niveau dat het voldoet aan onze kwaliteitsstandaard. We blijven echter continu bezig met het verzamelen van alle informatie rondom stopplaatsen om de lijst te verbeteren en uit te breiden." Software met feedbackfunctie
Bestuurders kunnen ook hun eigen navigatie optimaliseren met de NAVIGON MyReport functie. Indien iemand, tijdens de reis, een fout vindt in de kaart kunnen ze dit direct ingeven in het systeem en via NAVIGON Fresh doorgeven aan medegebruikers. Zo kunnen ze nieuwe of veranderde verboden, verkeersborden of speciale regels voor het kruisen van de weg doorgeven maar ook een weg waar het niet meer is toegestaan om met gevaarlijke goederen te rijden, de doorrijhoogte of breedte is veranderd of bij nieuwe regels voor het maximum gewicht op een specifieke weg. "Beroepschauffeurs zitten continu op de weg en hebben een goed oog voor veranderingen in deze wegen. Chauffeur kunnen nu meewerken aan een constante verbetering van de software en helpen daarmee ook hun collega's op de weg." De software voor vrachtwagens is vanaf december 2009 beschikbaar voor de nieuwe NAVIGON 6310 en NAVIGON 8410 systemen via de NAVIGON online shop en in geselecteerde winkels voor 129 euro inclusief BTW.

###

Over NAVIGON:
Navigon AG is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.Navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: www.twitter.com/NAVIGON_ Flickr: http://www.flickr.com/photos/Navigon/ YouTube: http://www.youtube.com/user/NAVIGONcom Facebook: http://www.facebook.com/pages/NAVIGON/51924150929

Bovenstaande foto's op hoge resolutie kunt u downloaden door te klikken op de foto's of via: Foto1: http://download.cohnwolfe.nl/NAVIGON/Images/8410_Front_Truck_Untermenu_UK.JPG Foto2: http://download.cohnwolfe.nl/NAVIGON/Images/8410_Front_Settings_UK.JPG