Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Utrecht, 5 november 2009

Metamorfose voor jongeren met een schisis wint prijs

Juryrapport: project heeft bijgedragen aan 'goed nieuws in de gezondheidszorg'

De Metamorfosedag voor jongeren met een schisis heeft een prijs gewonnen van E 2.500. Het project was ingediend voor de Niek de Jong Prijs 2009, een initiatief van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De Metamorfosedag, een initiatief van Marjan Nijhuis, werd in het voorjaar van 2009 voor de vierde maal georganiseerd en heeft volgens de jury bijgedragen aan ' goed nieuws in de gezondheidszorg'. De hoofdprijs was voor de Stichting Stomaatje.

Hans Wiegel, voorzitter van ZN reikte gisteren de prijzen uit aan de vijf genomineerden voor de Niek de Jong Prijs. Deze vijf, waaronder de Metamorfosedag, waren gekozen uit 67 inzendingen. De eerste Metamorfosedag werd in 2003 georganiseerd op initiatief van Marjan Nijhuis-Kloen, verpleegkundig schisisconsulent bij het schisisteam Nijmegen. Daarna volgden nog drie zeer succesvolle edities. De gewonnen prijs zal gebruikt worden om de opzet van de Metamorfosedag uit te breiden en ook andere jongeren met een handicap uit te nodigen. De volgende editie, een lustrum, wordt georganiseerd in het voorjaar van 2011.

De Niek de Jong Prijs wordt iedere twee jaar door ZN uitgereikt voor 'goed nieuws in de gezondheidszorg'. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. In de jury van de editie 2009 zaten Ton van Houten (juryvoorzitter/voorzitter Raad van Bestuur zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid), Atie Schipaanboord (directeur Beleid en Innovatie Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie), Ruud Koolen (hoofdredacteur Skipr) en Wout Dekker (secretaris jury/manager Communicatie en Public Affairs ZN). Persbericht Niek de Jong Prijs: http://www.zn.nl/actueel/perscentrum/persberichten/2009/stichting_stomaatje_wint_niek_de_jong_prijs_2009_en_ontvangt_10.000_euro.asp

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht