Phase Forward tekent overeenkomst voor meerdere jaren met Quotient Clinical voor gebruik van de elektronische gegevensverwervingsoplossing InForm™

Specialist in Early Development Services gaat InForm-product en Central Designer-module gebruiken om de verwerking van klinische onderzoeken te stroomlijnen

WALTHAM, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20091105 --

Phase Forward (NASDAQ: PFWD), een toonaangevende leverancier van databeheersoplossingen voor klinische onderzoeken en geneesmiddelveiligheid, heeft vandaag bekendgemaakt dat een overeenkomst voor meerdere jaren is gesloten met Quotient Clinical, dat gespecialiseerd is in Early Development Services voor een uitgebreid scala aan farmaceutische en biotech-klanten.

Quotient Clinical, een strategische business-unit van Quotient Bioresearch (‘Quotient’), implementeert de elektronische gegevensverwervingsoplossing (electronic data capture; EDC) voor Global Trial Management (GTM) InForm™ van Phase Forward ter ondersteuning van de verzameling, het beheer en de analyse van gegevens voor haar klinische onderzoeken. Verder gaat het bedrijf de Central Designer™-module van Phase Forward gebruiken ter vergroting van de efficiëntie van eCRF-ontwerp en ter verbetering van de workflow in het onderzoeksontwikkelingsproces voor EDC-onderzoeken.

“Als innovatieve leverancier van Early Development Services voor geneesmiddelen willen wij zorgen dat onze klanten kunnen profiteren van de inherente voordelen van het gebruik van EDC voor onderzoeken van fase I, waaronder toegang tot hoogwaardige data binnen enkele uren na de verwerving, de efficiëntie van gestroomlijnde proessen en een snelle kwalificatie van gegevens,” aldus David Chalmers, vice-president Biometrics van Quotient. “We hebben voor InForm gekozen vanwege de sterke positie van Phase Forward op de markt en de ervaring van het bedrijf met klinische onderzoeken van fase I.”

Door een snellere toegang tot en grotere zichtbaarheid van onderzoeksgegevens te ondersteunen zal de EDC-implementatie Quotient helpen haar complete eigen Biometrics-serviceaanbod uit te breiden, zo laat het bedrijf weten. Ook is Quotient van plan om klanten online-toegang tot onderzoeksgegevens te bieden, waardoor ze gemakkelijker de voortgang van het onderzoek kunnen bijhouden en voorlopige rapporten kunnen inzien.

“Het team van Quotient legt zich toe op een voortdurende uitbreiding van de technische infrastructuur ten behoeve van geavanceerde diensten waardoor klanten hun ontwikkelingsproces kunnen versnellen,” aldus Steve Powell, senior vice-president van Phase Forward. “De organisatie gaat deel uitmaken van de groeiende groep CRO's die kiezen voor ons InForm-product als onderdeel van een breder initiatief om hun Clinical Research Units te automatiseren en stroomlijnen.”

Over Quotient Clinical

Quotient Clinical is een strategische business unit van Quotient Bioresearch, die in mei 2009 werd opgericht na de overname van twee bedrijven: de vestiging voor klinisch onderzoek van Charles River Laboratories te Edinburgh in mei 2009 (voorheen Inveresk Clinical Research), en Pharmaceutical Profiles in december 2008. Quotient Clinical is gespecialiseerd in Early Clinical Development van geneesmiddelen en biedt een uniek gestroomlijnd proces aan ter verkorting van de tijd tussen First-in-Human-onderzoeken en Proof of Concept, door integratie van flexibele geneesmiddelproductfabricage in klinische onderzoeken. Met een bestaande, krachtige klantenbasis in de Verenigde Staten, Europa en Japan richt Quotient Clinical zich primair op het leveren van een uniek en compleet assortiment Early Development Services aan een breed scala aan farmaceutische en biotechnologische klanten.

Voor nadere inlichtingen: www.quotientbioresearch.com

Over Phase Forward

Phase Forward is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde databeheersoplossingen voor klinische onderzoeken en geneesmiddelveiligheid. De producten en diensten van Phase Forward zijn ingezet bij meer dan 10.000 klinische onderzoeken waarbij meer dan 1.000.000 klinische onderzoekssubjecten betrokken waren, uitgevoerd door meer dan 300 organisaties en toezichthoudende instanties wereldwijd, waaronder: AstraZeneca, Boston Scientific, Dana-Farber Cancer Institute, Eli Lilly, de U.S. Food and Drug Administration, GlaxoSmithKline, Harvard Clinical Research Institute, Merck Serono, Novartis, Novo Nordisk, PAREXEL International, Procter & Gamble, Quintiles, sanofi-aventis, Schering-Plough Research Institute, Servier, SGS, Tibotec en het U.K. Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency. Nadere inlichtingen over Phase Forward vindt u op www.phaseforward.com.

Waarschuwing

Bepaalde uitspraken in dit persbericht die niet zijn gebaseerd op historische gegevens dienen te worden beschouwd als uitspraken met betrekking tot de toekomst ('forward-looking statements') die worden gedaan onder de Safe Harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dit persbericht bevat expliciete en impliciete uitspraken met betrekking tot de toekomst betreffende, onder andere, de prestaties en kenmerken van de producten en diensten van Phase Forward, de vraag naar de producten en diensten van Phase Forward, de toekomstige bedrijfs- en activiteitenplanning van een klant van Phase Forward, en het vermogen van klanten van Phase Forward voordeel te behalen uit het gebruik van de producten en diensten van Phase Forward. Deze uitspraken houden geen beloften of waarborgen in, maar zijn onderhevig aan diverse risico's en onzekerheden, waarop Phase Forward in veel gevallen geen invloed kan uitoefenen, en die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van hetgeen wordt beschreven in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst. Tot deze risico's en onzekerheden behoren onder andere het vermogen van de klanten van Phase Forward voordeel te behalen uit het gebruik van de producten en diensten van het bedrijf, de mogelijkheid dat de behoeften en plannen van de klant in de loop der tijd veranderen, de mogelijkheid dat de omvang van de vraag naar de producten en diensten van Phase Forward schommelt, en veranderingen in regelgeving en concurrentieomstandigheden. Bestaande en potentiële beleggers worden gewaarschuwd niet te veel waarde te hechten aan deze uitspraken met betrekking tot de toekomst, die slechts zijn gebaseerd op de verwachtingen van dit moment. Phase Forward neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren of te herzien in verband met nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden, of andere redenen. Voor meer informatie over deze en andere risico's waarmee Phase Forward te maken kan krijgen, verwijzen we u naar de bekendmakingen in de openbare documenten die door Phase Forward zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, zonder beperking met inbegrip van het meest recente jaarrapport op Formulier 10-K.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Phase Forward
Maria Sumner, +44 (0) 1628 640743
maria.sumner@phaseforward.com
of
CHEN PR, Inc.
Randy Wambold, 781-672-3119

rwambold@chenpr.com

Ticker_symbol NASDAQ:PFWD