Humanitas start in Oldambt groep voor kinderen met gescheiden ouders


WINSCHOTEN EO, 20091105 -- Humanitas organiseert sinds enige tijd in het Noorden spel- en praatgroepen voor kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden. In september start de afdeling Oldambt ook zo'n groep "Over en weer". Het gaat om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmiddag in een kindvriendelijke omgeving in Winschoten of omgeving. Deelname aan de groep is gratis en de groep start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Jaarlijks worden er in Nederland 34.000 kinderen onder de 21 jaar geconfronteerd met de echtscheiding van hun ouders (bron CBS). Dat dit voor kinderen grote verandering teweeg brengt behoeft geen uitleg.

Kinderen uiten zich daar vaak niet over, terwijl ze dat wel graag zouden willen. Ze hebben daarvoor meestal een zetje nodig. Door met elkaar te spelen en te praten ontdekken kinderen dat het gewoon lastig is als ouders scheiden. We geven in de groep gelegenheid om dit met elkaar te delen.

Een kindergroep bestaat uit 6 tot 10 kinderen en komt circa 8 maal bijeen. Als er behoefte aan is dan wordt er na een aantal weken nog een terugkom-middag georganiseerd.

Op de woensdagmiddagen worden veel leuke activiteiten gedaan zoals spelletjes, kleien, verven, tekenen, bewegen en praten. Tijdens deze activiteiten herkennen de kinderen elkaars situatie. De ervaring leert dat kinderen elkaar dikwijls heel goed begrijpen en kunnen ondersteunen.

Het is belangrijk voor deelname aan de groep dat het kind dit zelf graag wil en de ouder of verzorger hierachter staat. Met de ouders of verzorgers en met de kinderen wordt voor de start van de groep een kennismakingsgesprek gehouden.

De groep wordt begeleid door 2 ervaren vrijwilligers, die hiervoor een speciale training hebben gevolgd bij Humanitas.

Voor inlichtingen en/of aanmelding kunt u contact opnemen met:
overenweeroldambt@live.nl
of onze websites bekijken www.everyoneweb.com/overenweer of
www.humanitas.nl/afdeling/oldambt/





Ingezonden persbericht