Cliëntdossiers MEE Veluwe digitaal door inzet AutiTalent


Bunschoten, 20091105 -- AutiTalent is een organisatie die mensen met autisme inzet bij projecten rondom het digitaliseren van dossiers. AutiTalent heeft vele tevreden opdrachtgevers. Van mei tot oktober dit jaar heeft AutiTalent de cliëntendossiers van MEE Veluwe gedigitaliseerd.

AutiTalenten
AutiTalent heeft tot doel om mensen met autisme aan een volwaardige, betaalde baan te helpen'. Kenmerkend voor mensen met autisme is hun oog voor detail. Ze zijn nauwkeurig, gemotiveerd en deskundig in hun werk. Paul Vermeer, oprichter van AutiTalent, spreekt dan ook niet van werknemers maar van `AutiTalenten'. Van mei tot oktober dit jaar heeft AutiTalent alle cliëntdossiers van MEE Veluwe gedigitaliseerd.

MEE
MEE Veluwe is een organisatie die informatie, advies en ondersteuning biedt aan alle mensen met een beperking, chronische ziekte of autismespectrum stoornis, en aan hun omgeving. `De digitale cliëntdossiers zijn nu op ieder moment van de dag eenvoudig te raadplegen, wat het werkproces en de informatievoorziening naar cliënten zeer ten goede komt', aldus Ingeborg Händel, manager van MEE Veluwe. Er zijn ruim 900 dossiers digitaal beschikbaar voor de consulenten van MEE.

Een duidelijk werkproces
Duidelijke procedures en werkinstructies zijn voor mensen met autisme van groot belang om hun werk goed uit te kunnen voeren. Voor de start van het project heeft AutiTalent daarom samen met MEE het werkproces nauwgezet in kaart gebracht. In goed overleg zijn de dossiers vervolgens geschoond en gescand. Vanaf 1 november werken de consulenten van MEE Veluwe alleen nog maar met digitale cliëntdossiers. `Aan de papieren rompslomp is hiermee een einde gekomen en de consulenten zijn erg tevreden met de nieuwe manier van werken', aldus Ingeborg.

Maatschappelijke betrokkenheid
Doordat organisaties mensen met autisme digitaliseringwerkzaamheden laten uitvoeren, krijgen zij de kans om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Veel organisaties zoeken nog naar een manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door met AutiTalent in zee te gaan, geeft de organisatie concreet invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gevoel van voldoening is er zowel voor de organisatie als voor de medewerker. Tijdens het project is ook één van de cliënten van MEE Veluwe ingezet bij het digitaliseren van de cliëntdossiers. Inmiddels is hij in dienst bij AutiTalent.
`Bij MEE Veluwe merken we heel duidelijk de maatschappelijke betrokkenheid en dat zorgt voor een prettige samenwerking', aldus Paul Vermeer. Onlangs heeft AutiTalent een presentatie gegeven voor verschillende andere MEE organisaties. Paul: `Er was vanuit MEE veel belangstelling voor het opstarten van een digitaliseringsproject. We hopen dat meer zorginstellingen de stap nemen om onze mensen in te zetten voor het digitaliseren van hun cliëntdossiers.'

Meer informatie?
Op www.autitalent.nl is meer informatie te vinden over AutiTalent. Ook kunnen mensen met autisme of geïnteresseerde opdrachtgevers zich op deze site aanmelden.
Voor meer informatie over MEE Veluwe, kijk op www.meeveluwe.nl.





Ingezonden persbericht