Amsterdam Classic - Fotoboek over klassiek Amsterdam


AMSTERDAM, 20091105 -- Amsterdam is door de jaren heen in sommige opzichten sterk veranderd, maar de aantrekkingskracht van de hoofdstad van Nederland blijft onverminderd groot. Voor een belangrijk deel komt dat door de uitstraling van de architectuur en stedenbouwkundige vormgeving. Fotograaf Baciar heeft die unieke sfeer in zijn nieuwste fotoboek `Amsterdam Classic' vastgelegd op een manier die naadloos aansluit bij het onderwerp. Hij maakte een serie zwart-wit foto's die de klassieke sfeer van veel Amsterdamse locaties benadrukt. Baciar: "De fotoserie is op een klassieke manier ontstaan: klassieke camera, klassieke zwart-wit film, klassieke compositie en volgens velen straalt ze ook een klassieke schoonheid uit."

Baciar is onder meer bekend om zijn serene naakten met verwijzingen naar historische archetypen. Hij drukt deze foto's negatief af, maar houdt daar bij de belichting al rekening mee, waardoor een subtiel vervreemdingseffect ontstaat.
Naast zijn studiofotografie doet hij documentaire projecten, bijvoorbeeld met de bouwwerken uit Egypte als decor of met luchtfoto's van ongerepte natuur in Canada.

Het boek Amsterdam Classic is te koop via boekhandel en via website: www.amsterdam-photos.com

Gedrukt door drukkerij Mart. Spruijt BV in Amsterdam. 128 pagina's, 24 x 26 cm. 60 beelden tweezijdig in duo-tone. ¤ 32,50

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Baciar
E-mail: baciar@hotmail.com
website: www.amsterdam-photos.com