Sopraan Johannette Zomer debuteert bij Het Brabants Orkest


EINDHOVEN, BREDA, 20091012 -- Op donderdag 5 november in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven (aanvang 20.15 uur) en op zondag 8 november in het Chassé Theater in Breda (15.00 uur) geeft Het Brabants Orkest onder leiding van Jos van Veldhoven een klassiek concert waarin de sopraan Johannette Zomer centraal staat. Op het programma staan naast delen uit Händels Water Music het reciatief `Ei parte...senti!' en de rondo `Per pietà' uit Mozarts Così fan tutte en Haydns cantate `Bernice, che fai'. De blazers van Het Brabants Orkest sluiten het concert af met Mozarts Posthoornserenade.

Unieke specialiste
Vanaf het moment dat ze haar werk als microbiologisch analiste er aan gaf zich helemaal toelegde op de zangkunst is de ster van de Nederlandse sopraan Johannette Zomer snel gestegen. Vooral in het barokke en klassieke repertoire geldt ze al jaren als een unieke specialiste. Nu is ze voor het eerst te gast bij Het Brabants Orkest met een programma dat haar op het lijf geschreven is. Een recitatief en rondo uit Mozarts Così fan tutte en Haydns zo vaak veronachtzaamde cantate `Bernice, che fai'.
Samen met Jos van Veldhoven, de dirigent van de Nederlandse Bach Vereniging met wie Zomer regelmatig samenwerkt, zal de sopraan een brug slaan tussen de historische uitvoeringspraktijk en het moderne symfonieorkest. Van Veldhoven doet dat ook met de delen uit Händels immer feestelijke Water Music en Mozarts Posthoornserenade waarin de blazers van Het Brabants Orkest laten horen dat ze ook solistisch tot heel veel in staat zijn.

Het Brabants Orkest
Jos van Veldhoven, dirigent
Johannette Zomer, sopraan

Händel - delen uit Water Music
Mozart - Così fan tutte: reciatief `Ei parte...senti!' en rondo `Per pietà'
Haydn - Cantate `Bernice, che fai'
Mozart - Serenade nr.9 `Posthoorn'

Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips
Donderdag 5 november 20.15 uur
Prijzen: * ¤ 37,- 1 ¤ 30,- 2 ¤ 23,- 3 ¤ 15,-
Kaartverkoop 040 2442020 www.muziekcentrum.nl
Concertinleiding door Michel Khalifa om 19.15 uur

Breda, Chassé Theater
Zondag 8 november 15.00 uur
Prijzen: 1 ¤ 30,- 2 ¤ 27,- 3 ¤ 24,- 4 ¤ 21,- 5 ¤ 18,- 6 ¤ 12,-
Kaartverkoop 076 530 31 32 www.chasse.nl
Concertinleiding door Michel Khalifa om 14.15 uur

Het Brabants Orkest





Ingezonden persbericht