Onderzoek: Thailand mateloos populair bij toeristen


APELDOORN, 20091105 -- Uit een onderzoek van thailandblog.nl is gebleken dat Thailand nog steeds een populaire toeristische bestemming is. Maar liefst 87% van de deelnemers geeft aan Thailand voor een tweede keer te willen bezoeken.

Uitkomsten van de enqu?te op de website van Thailandblog.nl
Op de website van thailandblog.nl kunnen bezoekers deelnemen aan een poll. Inmiddels hebben ruim honderd bezoekers van de website een stem uitgebracht. Dit leverde de volgende resultaten op:

Op de vraag, "Wat is jouw ervaring met Thailand?", antwoordde in totaal 113 respondenten:

- Super, ik ga zeker nog eens terug. (87%, 98 stemmen)
- Leuk , maar ik heb het wel gezien. (9%, 10 stemmen)
- Verschrikkelijk, nooit meer. (3%, 3 stemmen)
- Ik vond het tegenvallen. (1%, 2 stemmen)

Maar liefst 87% kiest opnieuw voor Thailand als vakantiebestemming
Hoewel 96% een positieve ervaring heeft opgedaan met een bezoek aan Thailand, geeft 87% aan opnieuw voor Thailand te kiezen als vakantiebestemming. Slechts 4% laat weten niet positief te zijn.

Ieder jaar bezoeken ruim 180.000 Nederlandse toeristen Thailand.
Uit cijfers van het Thais Verkeerbureau, blijkt dat vorig jaar 187.000 Nederlanders Thailand bezocht hebben. Populaire plaatsen zijn onder andere Bangkok, Pattaya, Phuket, Chang Mai en Koh Samui.

Augustus dit jaar een forse toename van Nederlandse toeristen
Gedurende de maand augustus werden ten opzichte van vorig jaar maar liefst 35,6% meer Nederlandse aankomsten geregistreerd door de Thaise immigratiedienst. Ook de ANVR maakte, op basis van GfK-metingen, al melding van een inhaalslag, waarbij Thailand als een van de best scorende bestemmingen werd genoemd.(bron: Thais Verkeersbureau)

Thailandblog.nl





Ingezonden persbericht