Ingezonden persbericht


Sieraden met een bijzonder verhaal. Jouw verhaal. Ontdek het op SIERAAD Art Fair.

Een verhaal vertellen, beeldend, oorspronkelijk, spannend, dat gebeurt in woorden, boeken, op toneel en in films. Maar ook kleine, heel persoonlijke sieraden hebben een kunstzinnig verhaal te vertellen. Vaak blijft de boeiende, ambachtelijke sieraadkunst een beetje verborgen in het eigen atelier of een galerie, maar op de internationale beurs SIERAAD Art Fair pakken de Nederlandse topontwerpers groots uit. Samen met de beste sieraaddesigners uit de andere hoeken van de wereld zetten zij van 5 t/m 8 november in de WesterGasfabriek in Amsterdam een prachtige show neer. Het zijn de dagen van proza en poëzie op sieraadgebied. Van herinneringen, van verwachtingen, van statements, gevoel en soms ook commentaar op de actualiteit. Het zijn dagen vol creativiteit en uitdaging, voor zowel de sieraadvormgevers als de bezoekers. Want dit is het moment om je eigen verhaal, je wens en beleving in een sieraad terug te vinden. Of te laten maken. Want een getalenteerd ontwerper kan als geen ander onze gevoelens, smaak en persoonlijkheid vervatten in een prachtig en uniek sieraad.

Een bezoek aan SIERAAD Art Fair is een ontdekkingsreis vol verrassingen en uitersten. Het leidt van juwelen in edele metalen naar sieraden van roestig metaal en gebroken glas. Het ene materiaal is afkomstig uit een Afrikaanse goudmijn, het andere van een Irakese autobom. We zien een wereld van kleur, in edelstenen maar vooral ook in plastic, keramiek, borduurgarens, papier, glas en rubber. Het zijn creaties vol emotie, die een artistieke verbinding leggen met een foto, een stukje geografie, een gebruiksvoorwerp, of een moment dat ons dierbaar is. SIERAAD Art Fair laat zien dat een sieraad zoveel meer kan zijn dan een eenvoudige ring of ketting. Hier wordt kleine kunst met een grote K geschreven, zonder dat dit direct enorme bedragen kost. Op SIERAAD Art Fair is de mooiste sieraadkunst van nu te koop en al vanaf een paar tientjes schaf je een uniek, draagbaar kunstwerkje aan.

De schatkamer van het eigentijdse sieraad
Elk sieraad wordt gemaakt met gevoel, talent en expressie. Vaak zit er een boeiend verhaal achter. Zoals de nieuw gemaakte kerkschatten geïnspireerd op middeleeuwse Gotische beelden. Of de Bomb wreck Jewellery, gemaakt van autorestanten na een bomexplosie. Of een landschap waar een bijzondere herinnering aan kleeft. Naast een prachtige verkoopexpositie van eigentijdse sieraadkunst uit de verschillende provincies, is er op SIERAAD Art Fair nog meer te zien. Zoals de bekroonde fotoserie "Diamond matters, from the mines to the jetset" van de fotograaf Kadir van Lohuizen. Ook beginnend ontwerptalent presenteert zich hier, afkomstig van de Maastrichtse en enkele Engelse academies.

.

Tijden en Entree
SIERAAD International Jewellery Art Fair is geopend op donderdag 5 november van 14.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 november is de beurs open van 11.00 tot 18.00 uur. Entree is E 12.50 per persoon; 65+ers en CJP-houders betalen E 10,--; kinderen tot 12 jaar zijn (onder begeleiding) gratis. Kaarten kunnen worden gekocht bij de kassa of vooral worden besteld via (o.a.) www.sieraadartfair.nl. Bij het naastgelegen Westergasterras worden er dagelijks lunch- en dinerspecials aangeboden voor bezoekers van SIERAAD Art Fair. Op de beurs kan worden gekocht en betaald door middel van diverse betalingssystemen. Er is geen pinautomaat. Parkeren kan in de nabij gelegen Parking Westersluis of in de directe omgeving. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig op het terrein.



Ingezonden persbericht