Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

FOO FIGHTERS EN SHAKIRA TREDEN OP TIJDENS MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2009

Asia Argento, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis, Miranda Cosgrove en Monica Bellucci presenteren de show

Londen, woensdag 7 oktober 2009

De Amerikaanse rocklegendes Foo Fighters en de Colombiaanse superster Shakira zijn de nieuwste aanwinsten voor de MTV Europe Music Awards (EMA's) van dit jaar. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door MTV International (MTVN). De MTV Europe Music Awards-show wordt live uitgezonden vanuit de 02 World in Berlijn op donderdag 5 november om 21.00 uur en wordt gesponsord door Sony Ericsson, MTV Games / Harmonix's The Beatles(TM): Rock Band(TM) en Dell.

Naast Foo Fighters en Shakira zullen er beroemde sterren uit de muziek-, tv- en filmwereld aanwezig zijn om de show te presenteren, waaronder de Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento, de Amerikaanse idolen de Backstreet Boys, de internationaal gelauwerde acteur en ster van The Da Vinci Code en Léon Jean Reno, actrice en zangeres van The New Romantiques Juliette Lewis, actrice, zangeres en ster van Nickelodeons hitserie iCarly Miranda Cosgrove en het Italiaanse sekssymbool en actrice Monica Bellucci.

Foo Fighters, Shakira, Asia Argento, Backstreet Boys, Jean Reno, Juliette Lewis, Miranda Cosgrove en Monica Bellucci voegen zich bij de al eerder aangekondigde acts Green Day, Leona Lewis en Tokio Hotel, gastheer Pete Wentz van de digitale show 2009 EMA: All Access en de gastvrouw van de MTV Europe Music Awards, Katy Perry. Het evenement wordt ontvangen in meer dan 502 miljoen huishoudens in Europa en over de hele wereld.

De Amerikaanse rockband Foo Fighters is opgericht door de voormalige drummer van Nirvana: Dave Grohl. Hun zevende studioalbum Greatest Hits komt binnenkort uit. Ze staan bekend om hun stevige maar toch melodieuze rock en veroverden de muziekwereld met hun debuutalbum Foo Fighters. Hun albums In Your Honor, Silence en Patience & Grace leverden ze enorm succes en vele prijzen op. In 2009 werd de band genomineerd voor een EMA in de categorie 'Best Rock'. De band brengt hun typische gitaarriffs en stevige rock dit jaar naar Berlijn voor de EMA's.

De verleidelijke Shakira staat niet alleen bekend om haar indrukwekkende stembereik, maar ook om haar vloeiende, sexy dansbewegingen. Ze trok in 1999 de aandacht in de allereerste Spaanstalige MTV Unplugged. Dit succes werd gevolgd door het internationale hitalbum Laundry Service en de gelijktijdig uitgebrachte albums Fijacion Oral Vol. 1 en het Engelstalige Oral Fixation Vol. 2 met de wereldwijde hit La Tortura en Hips Don't Lie. Shakira's huidige single She Wolf is wereldwijd uitgebracht in afwachting van haar derde studioalbum met dezelfde naam.

Lady GaGa en Kings of Leon hebben de meeste nominaties voor de EMA 2009 in de wacht gesleept, met vijf nominaties elk. Ze worden op de voet gevolgd door Beyoncé die in vier categorieën is genomineerd. Antonio Campo Dall'Orto, EVP van Music Brands, MTV Networks International en Executive Producer van MTV Europe Music Awards: "De line-up van de MTV Europe Music Awards van dit jaar is een van de beste ooit, dankzij de toonaangevende sterren uit de rock- en popmuziek die op één EMA-podium samenkomen voor een heel bijzondere avond. De show van dit jaar geeft niet alleen weer welke artiesten de jongeren van Europa te gek vinden, maar is ook een passend feest ter ere van muziek en vrijheid." De MTV Europe Music Awards-show is een van de meest prestigieuze live muziekevenementen ter wereld. In 2008 genereerden de EMA's meer dan vier miljoen unieke bezoekers op www.mtvema.com en hebben er meer dan 100 miljoen mensen online gestemd. Antonio Campo Dall'Orto is EVP van Music Brands, MTV Networks International en Executive Producer van de MTV Europe Music Awards. Executive Producer voor Playmaker is Jane Fraser. Co-executive Producer & SVP van Talent & Music, MTV Networks International is Bruce Gillmer. Executive Producer is Richard Godfrey. Chloe Mason is Producer en Hamish Hamilton is Director. Voor meer informatie over de 2009 MTV Europe Music Awards en om te stemmen, ga naar: www.mtvema.com


- EINDE BERICHT -