Stichting Bouw Research

Studiemiddag Luchtdicht bouwen

5 november 2009
Baarn, 13.30 - 17.00 uur

¤ 360 per deelnemer (ex. 19% btw)

Hoe energiezuiniger een woning, hoe belangrijker de luchtdichtheid van de woning. Maar hoe maak je een woning zorgvuldig luchtdicht? Waar zitten de kritische punten in de schil? Welke materialen zijn geschikt om luchtlekkages te voorkomen? In deze studiemiddag wordt aan de hand van een groot aantal foto?s en detailtekeningen besproken hoe een hoge mate van luchtdichtheid wordt verkregen.

Bestemd voor
Opdrachtgevers, ontwikkelaars, ontwerpers, bouwondernemers, adviseurs, toeleveranciers, toezichthouders, docenten

Waarom u deze cursus niet mag missen
De luchtdichtheid van een woning is al jarenlang een factor in de EPC-berekening. Met de toenemende aandacht voor energiezuinige en neutrale woningbouw wordt de luchtdichtheid nog belangrijker. In deze studiedag wordt aandacht besteed aan de aansluitingen die bijzondere aandacht verdienen om de gewenste luchtdichtheid daadwerkelijk te realiseren, zoals raam- en deuraansluitingen, dakdoorvoeren en dakaansluitingen.

Wie zijn uw docenten?
Peter Kuindersma, Adviesburo Nieman BV

Als deelnemer van deze studiemiddag krijgt u de SBR-publicatie Luchtdicht Bouwen t.w.v. 89,- gratis. Deze publicatie dient ook als cursusmateriaal.

Aanmelden

Deelnemers ontvangen een bevestiging van aanmelding per e-mail. Bepaalde doelgroepen krijgen bij sommige bijeenkomsten voorrang. Daarom is - ook bij gratis bijeenkomsten - registratie via onze kenniswinkel noodzakelijk.

Kies bij de eventuele doelgroepen die u hieronder ziet voor de juiste optie en vermeld één voor één de namen van de deelnemer(s) en hun persoonlijke e-mailadres.

5 november 2009