Gemeente De Bilt


Unieke proef met mobiele composteermachine op vernieuwde Milieustraat

Van afval tot compost in één dag

Op donderdag 5 november houdt de gemeente De Bilt een unieke proef met een nieuwe, mobiele composteermachine. Deze machine is in staat ter plekke gft-afval tot compost te verwerken en maakt onderdeel uit van de vernieuwde Milieustraat van de gemeente. De Milieustraat is de afgelopen maanden flink gerenoveerd en wordt op 5 november feestelijk ingewijd met deze composteerproef.

Inwoners die geïnteresseerd zijn in de proef en/of de vernieuwde Milieustraat, zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De proef start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Er is tevens gelegenheid om de vernieuwde Milieustraat te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

De groepen 6, 7 en 8 van de Patioschool uit De Bilt nemen deel aan de proef in het kader van een les over afvalscheiding. Zij doen ook een afvalscheidingwedstrijd op een parcours dat is uitgezet op de Milieustraat.

De vernieuwde Milieustraat

De Milieustraat is de afgelopen maanden op een aantal punten vernieuwd. De oude Milieustraat voldeed niet meer aan de geldende milieuregelgeving en was niet erg klantvriendelijk. Om het gebruiksgemak te verhogen en de doorstroming te verbeteren is een verhoogd stortbordes gemaakt met een duidelijke route en opstelplaatsen. Er kan vanaf maandag 9 november afval gebracht worden op de nieuwe milieustraat.

Hoge service en grote milieuwinst

Zowel met de opening van de nieuwe milieustraat als met de mobiele composteermachine wil de gemeente De Bilt laten zien dat het scheiden van afval zeer de moeite waard is. Afval is vaak namelijk geen afval maar juist een grondstof voor nieuwe producten. Bovendien bespaart afval scheiden kosten.

'Doe meer met afval'

Toch belanden er nog te veel her te gebruiken goederen als glas, papier, plastic verpakkingen, elektrische apparaten, GFT en textiel in het restafval. Dat is verspilling van grondstof voor nieuwe producten. De gemeente De Bilt start daarom binnenkort samen met alle andere Utrechtse gemeenten de afvalcampagne 'Doe meer met afval'. Hiermee wil zij haar inwoners stimuleren tot een nog betere afvalscheiding. Dat levert geld op en is bovendien goed voor het milieu.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Linda van den Noort telefoon (030) 228 95 00 of met communicatiemedewerkster Ilse Pols, telefoon (030) 228 94 32

Adres Milieustraat: Weltevreden 22 in De Bilt

Bilthoven, 26 oktober 2009