Gemeente Zandvoort

Presentatie nieuwe mini-expositie 'Collages de college'

Op 5 november bent u van harte welkom om aanwezig te zijn bij de presentatie van de nieuwe mini-expositie 'Collages de College'. Ieder kwartaal wisselt de kunst in de werkkamer van de burgemeester op het Zandvoortse raadhuis. Ook nu weer selecteerde de Beeldend Kunstenaars Vereniging Zandvoort de werken. Dit keer zijn ze van Nelleke de Blaauw en Wim Beerens.

Buiten is het herfstig, op de kamer waar het Zandvoortse college vergadert is het warm en sfeervol. Opnieuw heeft de Beeldend Kunstenaars Vereniging Zandvoort een mini-expositie ingericht met een bijzondere combinatie van schilderijen en sculpturen. Schilderes Nelleke de Blaauw laat zich inspireren door verre reizen naar bijvoorbeeld Ghana, maar ze kan ook betoverd raken door ons eigen Zandvoortse strand. Ze beheerst verschillende technieken waarmee ze haar visie kan verbeelden, van aquarelleren tot acryl. Beeldhouwer Wim Beerens maakt naar eigen zeggen 'hanteerbare' steensculpturen. Beerens kijkt voordat hij een steen bewerkt heel intensief naar de natuurlijke vorm van de steen. Wat maakt deze zo uniek? Met die blik in zijn achterhoofd gaat hij aan het werk om er zijn eigen signatuur aan te geven.

'Het is geweldig', zei burgemeester Meijer afgelopen juli over 'Collages de college': 'Elk kwartaal heb ik een compleet andere kamer. En het is ongelooflijk wat voor talent Zandvoort herbergt.' Of de burgemeester nu weer net zo enthousiast is, ontdekt u aanstaande donderdag.

Waar? Raadhuis Zandvoort, Swaluëstraat 2
Wanneer? 5 november, 12:30-13:00

Meld u alstublieft vooraf aan per e-mail: h.ronner@zandvoort.nl. Als uw aanmelding per e-mail bevestigd is, kunt u zich 5 november melden bij de receptie.




Gemeente Zandvoort