Gemeente Alkmaar


3 november 2009

EMBARGO TOT 5 november 2009, 15.15 uur

Ere-insigne in goud voor Rolf Jacobi

Op donderdag 5 november reikt loco-burgemeester Hans Meijer een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan Rolf Jacobi. Dit gebeurt in basisschool OPDC Noord-Kennemerland tijdens de afscheidsreceptie van de heer Jacobi als ambulant begeleider van de school.

Na ruim 40 jaar te hebben gewerkt in het onderwijs neemt Rolf Jacobi afscheid: hij gaat met pensioen. Jacobi begon zijn loopbaan als onderwijzer op de Nicolaas Beetsschool en later op VSO De Windroos. Hij hield zich vooral bezig met het begeleiden van uitstromende leerlingen van het SBO en de afdeling VSO. Een taak die uitgroeide tot een full-time baan. Zo was Jacobi lid van een overleggroep die de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs moest verbeteren en zette hij zich in om te komen tot een dyslexieprotocol. Sinds de omzetting van De Windroos in OPDC (Orthopedagogisch en Didactisch Centrum) Noord-Kennemerland zijn de werkzaamheden van de heer Jacobi verbreed. Hij was een belangrijk lid van de permanente Commissie Leerlingenzorg.

Velen kennen Rolf Jacobi en waarderen zijn inzet, betrouwbaarheid, eerlijkheid en geloof in zijn leerlingen. Die waardering komt zowel van de kant van de leerlingen als van de ouders en de scholen: zijn inzet ging verder dan beroepsmatig van hem verwacht kon worden. Jacobi wist vastgelopen situaties weer vlot te trekken. Hij keek niet naar leeftijd, of iemand nog op school zat of niet meer: als een jongere problemen had werd nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan.

Op de oorkonde die hoort bij de ere-insigne staat vermeld: "als bewijs van waardering voor zijn grote inzet voor de begeleiding van jongeren met problemen."

Voor meer informatie:

gemeente Alkmaar, afdeling communicatie : tel. 072 548 9555