Yahoo! Inc.

Dag van de Dialoog: Don. 5 nov, A'dam Zuid

Universal Peace Federation Nederland
an NGO in Special Consultative Status with the the UN's Economic & Social Council One Family under God - Universally Shared Values - Li Living for Others www.upf.org & www.upf-nederland.nl - more links below

Dag van de Dialoog: Donderdag 5 november, 19.00 / 20.00, Amsterdam Zuid

Universal Peace Federation Nederland - Amsterdam will participate in the seventh Dag van de Dialoog in our Dialoogcentrum, Argonautenstraat 1hs, Amsterdam (Argonautenstraat 1hs, 1076 KJ). Like all our evenings, the programme, in this case the 'dialoog' will start at 20.00; and this particular evening will be preceeded by dinner at 19.00.

We are still in the process of arranging this and would ask that you contact us if you would like to participate, ideally from 19.00 - by return of email and / or by calling 020-7720838/9 or UPF-NL Secretary General Wim Koetsier on 020-6957440

The theme of this Dag van de Dialoog is 'Dialoog Digitaal': we will discuss how "nieuwe media" affects how we communicatw with each other. You can see more at the Dag van de Diallog site - http://www.amsterdamdialoog.nl .
---

http://www.amsterdamdialoog.nl/Pers/

Op 5 november 2009 vindt in Amsterdam de 7e Dag van de Dialoog plaats. De Dag van de Dialoog in Amsterdam is daarmee onderdeel van de Nationale Week van de Dialoog die in de eerste week van november in ruim 50 plaatsen in Nederland zal plaatsvinden.

Op veel verschillende locaties in de stad gaan Amsterdammers met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek over het thema 'Dialoog Digitaal'. Platform Amsterdam Dialoog nodigt alle Amsterdammers uit om mee te doen aan de Dag van de Dialoog. Tijdens de dialoog worden onder andere vragen gesteld als: is er ruimte voor dialoog in nieuwe media, vult het de meer traditionelere vormen van communiceren aan of verstoren zij het contact tussen stadgenoten? Daarnaast wil het platform in de aanloop naar de Dag van de Dialoog met het thema van dit jaar 'Dialoog Digitaal' onderzoeken of de dialoog het hele jaar door voortgezet kan worden door inzet van digitale dialoogplatforms.

Diverse Amsterdamse organisaties, bedrijven, instellingen en individuen, organiseren op deze dag op zeer uiteenlopende plekken dialoogtafels, waaraan 6 tot 8 deelnemers over het centrale thema met elkaar in dialoog gaan. Een door het platform in de dialoogmethodiek getrainde gespreksleider begeleidt het gesprek aan de hand van vier vragen over het thema 'Dialoog Digitaal'. De twee belangrijkste uitgangspunten voor het gesprek zijn dat er naar elkaar geluisterd wordt en ervaringen gedeeld worden.

Nationale Week van de Dialoog

De Amsterdamse Dag van de Dialoog vormt dit jaar het begin van de eerste Nationale Week van de Dialoog die van 3 tot 9 november plaatsvindt in Nederland. Ruim 30 steden organiseren deze week een Dag van de Dialoog. Aan bijna 1.000 tafels ontmoeten 8.000 mensen elkaar en spreken vrij over hun ervaringen in hun wijk of gemeente. Initiatiefnemers Art. 1 en Nieuwe Maan organiseerden de Nationale Week van de Dialoog met als doel de maatschappelijke waarde van de dialoog landelijk zichtbaar te maken en meer personen en organisaties te inspireren hieraan deel te nemen. Met steun van het Oranje Fonds zijn trainingen en materiaal ontwikkeld ten behoeve van de Dag van de Dialoog. Ook Albert Heijn, het Nederlandse Rode Kruis en Woningcorporatie Ymere ondersteunen de landelijke uitbreiding van de Dag van de Dialoog. De burgemeesters Job Cohen en Ivo Opstelten en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan treden op als ambassadeurs.

Platform Amsterdam Dialoog

In Amsterdam organiseert het Platform Amsterdam Dialoog de Dag voor de Dialoog nu voor de 6de keer. Door het faciliteren van een ontmoeting en een goed gesprek over gedeelde en verschillende ervaringen in Amsterdam, wil Platform Amsterdam Dialoog de nieuwsgierigheid naar elkaar stimuleren. ==Founding Partners:== Albert Heijn - Cordaan - ING Bank - Nieuwe Maan - Politie Amsterdam-Amstelland - Rabobank Amsterdam en Omstreken - Randstad - Stadgenoot - Ymere ==Mede mogelijk gemaakt door:== Gemeente Amsterdam Partners: Amsterdam met hart en ziel - COC Amsterdam - De Balie - Felix Meritis - Het Nieuwe Trivium - Hogeschool INHolland - Hogeschool van Amsterdam - Instituut voor Publiek en Politiek - Kamer van Koophandel Amsterdam - Meldpunt Discriminatie Amsterdam - Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam - Vrijwilligerscentrale Amsterdam.