IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON

Donderdag 5 november 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussie en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: ondernemer Henk Keilman
11 november is Nationale Stop de Crisis Dag. Jurgen Maas ontvangt initiatiefnemer Henk Keilman. De succesvolle investeerder en bekend jurylid van Dragons Den vindt dat wij zélf de crisis een halt toe kunnen roepen.


*Theatergroep Toetssteen speelt De Uitverkorene, geïnspireerd op de gereformeerde gebroeders Baan. Over topondernemers en geloof. Is geloof binnen een religieuze gemeenschap en geloof in de economie niet eigenlijk hetzelfde?


*Arts Steven van de Vijver onderzocht zijn Moderne helden. Hij interviewde een Nobelprijswinnaar, een Olympisch kampioen en andere uitzonderlijke personen. Waarom zijn juist zij erin geslaagd om hun dromen waar te maken?


*De Kwestie: Niet vechten, maar praten? Godsdienstsocioloog Gérard van Tillo probeert een antwoord te vinden op de vraag hoe terrorisme is te stoppen zonder geweld. Moeten we terug naar de dialoog? Van Tillo gaat in debat met polemoloog Leon Wecke.


*Live Muziek: prettig gestoorde, groovy mix van Drum 'n bass, triphop en latingrooves van Okkernoot.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl