Gemeente Beverwijk


Wethouder Frowijn geeft startschot kunststofinzameling in Beverwijk

Wethouder Frank Frowijn heeft woensdag 4 november het officiële startschot voor de kunststofinzameling in Beverwijk gegeven. Hij deed dit bij de nieuw geplaatste oranje inzamelingsbakken bij winkelcentrum De Plantage.

Vanaf 1 november 2009 wordt het plastic afval in Beverwijk gescheiden ingezameld. Per 1 januari 2010 moeten namelijk alle gemeenten voldoen aan de wettelijke plicht om ook kunststof afval apart in te zamelen. Voor de gescheiden inzameling worden 17 bovengrondse afvalcontainers geplaatst bij supermarkten en winkelcentra.

Bovengrondse containers
De Huisvuilcentrale (HVC) gaat het gescheiden plastic inzamelen. De gemeente Beverwijk betaalt hiervoor de vergoeding die zij van het rijk krijgen aan HVC. De keuze voor bovengrondse containers vloeit onder andere voort uit de uitkomsten van proeven die in andere gemeenten zijn gehouden. De containers worden geplaatst voor een periode van drie jaar. Daarna wordt de kunststof inzameling landelijk geëvalueerd. Naar verwachting wordt er door de Beverwijkers per jaar 85 ton kunststof afval weggebracht. Deze aparte inzameling vraagt een extra inspanning van de inwoners in Beverwijk. De HVC heeft hiervoor de afgelopen periode een publiciteitscampagne gevoerd.

Verzamelcontainers Beverwijk
De containers staan op de volgende locaties:

- Baanstraat / Kees Delfsweg

- Beverplein (winkelcentrum)

- Büllerlaan (nabij Albert Heijn)

- Esdoornstraat / Plantage (nabij Vomar)

- Eikenstraat / Plantage (nabij Vomar)

- Glenn Millerlaan / Louis Davidslaan

- Kastanjelaan / Dreef

- Schouwenaarstraat (nabij Vomar)

- Westerlaan / Kuenenplein (nabij Deka)

- Boothuisplein (nabij Spar) - Wijk aan Zee

- Communicatieweg / afvalbrengstation Tolhek

- Marloterrein (nabij de Dekamarkt)
Op sommige locaties staan twee verzamelbakken.