Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 4 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen, kapvergunningen, Speelautomatenvergunning, Evenementvergunningen, een Ventvergunning, bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Groenedijk' en een aanvraag Invalidenparkeerplaats verleend, dan wel in procedure zijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

Bouwvergunningen aangevraagd

* Couperinstraat 38, plaatsen dakkapel voorzijde
* Dorpsstraat 121, veranderen van kozijnen voorzijde
* Groenedijk ( ter hoogte van tennispark), plaatsen Jongeren Ontmoetings Plek (JOP)
* Groenedijk 4, vernieuwen, maken dakkapel

* Merellaan, bouwen van bruggen, duikers en keerwanden
* Wijnkoopsbaai 94, plaatsen dakkapel voorzijde
* Zadkinerade 121, plaatsen entresolvloer

Sloopverguningen aangevraagd

* Pluvierstraat 29, verwijderen van asbesthoudende materialen
* Reigerlaan 120, verwijderen van asbesthoudende materialen

Bouwvergunningen verleend
Verzenddatum 23 oktober 2009:

* Beltmolen 113, verhogen zolderverdieping op garage
* Bermweg 165, vergroten van de woning

* Chopinstraat 195, plaatsen dakkapel voorzijde
* Geelvinkbaai 10, plaatsen dakkapel voorzijde
* Hebriden 10, plaatsen van dakkapel voorzijde

Verzenddatum 27 oktober 2009:

* Gravure 20, vergroten woning achterzijde

Sloopvergunningen verleend
Verzenddatum 23 oktober 2009:

* Capelsweg 198, verwijderen van asbesthoudende materialen
* Reigerlaan 1, verwijderen van asbesthoudende materialen riooleindgemaal

U bent bevoegd tegen een besluit een bezwaarschrift in te dienen. Uw gemotiveerd bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking bij burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel zijn ingediend.

Kapvergunningen aangevraagd
Door gemeente:

* In en om de Jachthoorn één haagbeuk (Carpinus betulus 'Frans Fontaine'), zes valse acacia's (Robinia pseudoacacia), zes essen (Fraxinus) en vier meidoorns (Crataegus lavallei) en één spaanse esdoorn (Acer campestre), vier lijsterbessen (Sorbus aucuparia) wegens ophoging en rioolwerk van het gebied. Er wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd en ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Herplant met negen sierappels, één lijsterbes, één es en drie krentenboompjes (plantmaat 14/20) in het plantseizoen direct aansluitend aan einde werkzaamheden (2010/2011).

* Ericaplein ter hoogte van de nummers 14/16 één sierkers (Prunus serrulata Kanzan). De boom is aangetast door de tondelzwam. Om gevaar voor stambreuk te voorkomen wordt deze boom gekapt. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.
* Naast Heer Halewijnburg 15 twee grauwe elzen (Alnus glutinosa). Het betreft zaailingen die verwijderd moeten worden uit een damwand. Ook de damwand wordt verwijderd. Geen herplant, het zijn zaailingen en er wordt een brug geplaatst.

Door overigen: aangevraagd

* 's-Gravenpark 2 één chinese watercypres, drie pijnbomen, twee berken en twee japanse vogelkersen wegens ophoging. Geen herplant.
* v. Maerlantpark 4 drie populieren wegens overlast. Geen herplant.
* P.C. Boutenssingel 8 één pinus wegens overlast. Geen herplant.

Voor meer informatie over de administratieve afhandelingen van kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij mw. H. Oranje, telefoon (010) 2848637

Speelautomatenvergunning verleend voor

* Restaurant Rose Palace, Schermerhoek 514-515 van 1 april 2010 tot en met 31 maart 2011.

Evenementvergunning verleend voor

* Wintercross/prestatieloop, woensdag 18 november 2009 tussen 8.00 uur en 18.00 uur in het Schollebos, aan Vakgroep Bewegingsonderwijs Schoolsportcommissie Primair Onderwijs;
* Sinterklaasviering Capelle West, zaterdag 21 november 2009 vanaf 12.00 uur; hierbij is het noodzakelijk een gedeelte van de Doormanstraat tussen Willem Barentszstraat en Aert van Nesstraat tussen 12.30 uur en 13.00 uur af te sluiten voor het verkeer.

Ventvergunning verleend voor

* Consumptie-ijs voor het jaar 2010 aan de heer R. Bohnen van Het IJsmanneke NV.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van Burgemeester en Wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

De hieronder genoemde evenementenaanvragen zijn ter informatie. U kunt hier geen zienswijzen voor indienen.

Evenementenvergunning aangevraagd voor

* Hardloopcross Atletiekvereniging PAC, zaterdag 21 november 2009 van 9.00 uur tot 14.00 uur in het Schollebos op het terrein van de niet gerealiseerde ijsbaan;
* Feestelijke Kerstviering op kerstavond 24 december 2009 van 21.30 uur tot 23.30 uur in een tent op het parkeerterrein aan de noord-oostzijde van de Puccinistraat voor bewoners 's Gravenland;

* Bazar Dorpskerk Capelle, zaterdag 27 maart 2010 van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Groenedijk' is onherroepelijk Het college maakt bekend dat tegen het besluit van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel van 6 juli 2009 tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Groenedijk' geen beroep dan wel voorlopige voorziening is ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zodat dit bestemmingsplan met ingang van 8 oktober 2009 onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan kunt u raadplegen via het geografisch informatiesysteem onder bestemmingsplannen.

Invalidenparkeerplaats
Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 29 oktober 2009 (datum besluit 29 oktober 2009): kentekennummer 78-ZB-BK voor de heer L.P. de Roo, Centrumpassage 44.

Bovengenoemd besluit, evenals de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.