Donderdag 5 november 2009

Deze week in FEM (week 45, vanaf vrijdag 6 november in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Industrie slaat zich door de crisis
De Nederlandse industrie wordt hard getroffen door de crisis. Maar kopje onder gaat de sector zeker niet. De krimp is hier opvallend veel lager dan in de rest van Europa. ¡°Onze industrie is structureel gezond.¡±

Walter van de Vijver: kroonprins zonder bedrijf
Bij Shell werd hij geofferd na het reservedebacle. Bij Delta Hydrocarbons stapte Walter van de Vijver op na een conflict met de aandeelhouders. Het gaat niet goed met de carri¨¨re van de ex-kroonprins van Shell.

Delta Lloyd als eerste over de dam
De beursgang van Delta Lloyd getuigt van een opmerkelijk herstel van vertrouwen onder beleggers. Als het beursklimaat stabiel blijft, ligt voor meer bedrijven de gang naar de beurs binnen bereik.

Geld verdienen aan rijke Chinezen
De honderd rijkste Chinezen zijn samen goed voor 229 miljard dollar. De Brit Rupert Hoogewerf brengt ze met zijn Hurun Report elk jaar in kaart.

Verder in dit nummer:

¡ñ Nieuws | Britten bekvechten over opsplitsing banken ¡ñ Profiel | Marieke van Lier Lels aan het roer bij USG ¡ñ Analyse | Wat moet HAL in hemelsnaam met NRC Media? ¡ñ Interview | Gottfried Dutin¨¦: ¡°China moet zich als partner bewijzen¡± ¡ñ Executive Life | VanDutch 40 boot: nooit meer klappen op de golven