Ingezonden persbericht


Microsoft Convergence 2009 'uitverkocht'

Succesvol Dynamics CRM testtraject en nieuwe mogelijkheden voor Dynamics NAV

Schiphol, 5 november 2009 - Convergence 2009, Microsofts belangrijkste Dynamics klantenevenement, is weer een overweldigend succes. Met ruim 900 klanten, partners van Microsoft, branche-experts en mensen van Microsoft is het evenement in Rotterdam volledig 'uitverkocht'. Deelnemers kunnen kennis en ideeën uitwisselen, sessies volgen over de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft, Microsoft Dynamics CRM en ERP en inzicht krijgen in hoe deze oplossingen bedrijven kunnen helpen in deze economisch moeilijke tijden en in de toekomst.

Een van de manieren waarop Microsoft bedrijven bijstaat is het aanbieden van een online Microsoft Dynamics CRM testomgeving. Deze trajecten blijken een succes te zijn: in drie weken zijn er meer dan 300 aangevraagd. Microsoft biedt hiervoor de Software+Services-variant aan van deze CRM-oplossing die dertig dagen kosteloos kan worden gebruikt. Nadat een aanvraag binnen is gekomen wordt binnen een uur een testomgeving aangemaakt, en wordt de klant begeleid met informatieve e-mails en video's over de mogelijkheden. Indien gewenst wordt het traject begeleid door gespecialiseerde partners.

Innovaties Microsoft Dynamics ERP

Binnen een jaar na de beschikbaarheid van Microsoft Dynamics NAV 2009 heeft Microsoft nu met Service Pack 1 nieuwe functies toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Met nieuwe Microsoft-technologieën, zoals Silverlight, kunnen partners innovatieve uitbreidingen toevoegen. Daardoor kunnen zij bijvoorbeeld in brancheoplossingen complexe gegevens overzichtelijker presenteren. Verbeterde gegevensinvoer, informatieverstrekking en snellere navigatie leveren de gebruiker tijdbesparingen op en zorgen voor een hogere productiviteit. De nieuwe mogelijkheden zijn het resultaat van nauwe samenwerking met klanten en partners.

Binnen Microsoft Dynamics AX zijn oplossingen verworven voor Retail, Professional Services en Process Industrie. Deze oplossingen zijn opgenomen in de product Roadmap en helpen klanten en Partners te accelereren in hun branche.

Verder zijn zowel Microsoft Dynamics NAV als Microsoft Dynamics AX nu aangepast aan de nieuwe regels rond de BTW-heffing in Europa die per 1 januari 2010 van kracht worden. De aanpassingen zijn relevant voor bedrijven die zaken doen met andere Europese landen. Zij kunnen de BTW voortaan aangeven en terugvragen in Nederland. Ook zijn beide oplossingen Windows 7 en Windows Server 2008 R2 compliant, hetzelfde geldt voor Microsoft Dynamics CRM.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.