Ingezonden persbericht


GEFCO AUTOMOTIVE SCHERPT DIENSTVERLENING AAN
Service op maat voor dealers met invoering nieuwe draagbare computer

Oosterhout, 5 november 2009 ~ Na een test- en trainingperiode vanaf het voorjaar is GEFCO Automotive in november officieel van start gegaan met een nieuw beheersysteem voor wagendistributie met ondermeer de inzet van draagbare computers, de zogenaamde PDA's (Personal Digital Assistent). Met deze PDA's wordt contact gemaakt met het centrale computersysteem van GEFCO. Het hart van dit beheersysteem is het programma NOMAD, een eigen ontwikkeling door IT-specialisten van de GEFCO Groep.

Het systeem is ontwikkeld op basis van eigen ontwikkeling, eigen kennis en eigen specialiteiten. Het is een uniek systeem binnen de bedrijfstak Automotive en daarmee helemaal toegesneden op de klantenservice van GEFCO. Het informatiesysteem NOMAD (Nouvel Outil Mobil d'Acquisition des Données) spoort, via GPS, de positie op van de wagens in het wagenpark en kan direct door de controleurs en jockeys met hun PDA geraadpleegd en beheerd worden. Het systeem is een internationale ontwikkeling en naast de Benelux inmiddels beschikbaar voor het GEFCO Netwerk in alle Europese landen met een uitbreiding in de nabije toekomst naar Centraal en Oost-Europa.

Met het NOMAD/PDA systeem wordt het hele proces van aflevering fabrikant, transport, voorraadbeheer, voorbereiding, service en aflevering aan de dealer in 'real-time' gevolgd en gestuurd. Het systeem geeft zowel de dealer als GEFCO up-to-date informatie over tracering, voorraad en servicestatus van de wagens op een continue basis. Voor de klant heeft dit het grote voordeel dat GEFCO veel flexibeler met haar dienstverlening op veranderingen kan inspelen en bijvoorbeeld voorraadbeheer en specifieke wensen voor afleveringen gemakkelijk en snel kan invullen en controleren.

Volgens Will Walravens van GEFCO Automotive is men met dit 'all in one' systeem een voorloper binnen de sector. "Klanten hebben behoefte aan een betere service met een continue en actuele informatie voor hun eigen klanten. En dat dit systeem doet wat men er van verwacht wordt ook duidelijk geïllustreerd door de waardering van de eigen medewerkers, best samengevat met 'alles loopt op rolletjes'."

###

De GEFCO Groep
GEFCO zet de standaard voor logistiek binnen de industrie. Met haar 5 expertise gebieden, Logistiek, Gefboxsystem, Overseas, Overland en distributie van auto's is GEFCO in staat om wereldwijd, innovatieve oplossingen te bieden voor zowel inbound als outbound logistiek. Met een omzetcijfer van 3,5 miljard in 2008 is GEFCO aanwezig in ongeveer 100 landen en behoort tot de top 10 van Europese logistieke dienstverleners. De Groep, die wereldwijd 400 vestigingen telt en 10.000 werknemers, focust zich op 3 zones: Europa, Azië en Zuid-Amerika.

GEFCO is sinds 1971 actief in de Benelux.
Website: www.gefco.net