Gemeente Utrecht

Stedenbouwkundig plan Parkwijk vastgesteld

Het college van Utrecht heeft deze week het stedenbouwkundig plan Parkwijk vastgesteld. Het plan gaat over de locaties Verlengde Houtrakgracht en Kop Amaliapark. Ook is de nota van inspraak vastgesteld. De inspraakreacties van bewoners op het conceptplan waren aanleiding voor de gemeente om een second opinion onderzoek voor verkeer en parkeren uit te laten voeren. Dit onderzoek heeft geen significante afwijkingen ten opzichte van het eerdere onderzoek opgeleverd en heeft daarom niet geleid tot aanpassingen aan het plan. Het college stelt de raad voor om in te stemmen met het plan.

Het stedenbouwkundig plan geeft voor de Verlengde Houtrakgracht de mogelijkheid om maximaal 4.300 m2 aan maatschappelijke voorzieningen en 16 woningen te bouwen. Voor deze locatie liggen momenteel initiatieven voor de realisatie van een Islamitisch centrum en een jongerenaccommodatie. Voor de Kop Amaliapark geeft het plan de mogelijkheid voor minimaal 14 woningen, maatschappelijke voorzieningen (uitgangspunt 450m2) en een bedrijfsfunctie van maximaal 6.000m2.

Vervolg
Als de gemeenteraad instemt met het plan wordt ten behoeve van de gewenste ontwikkeling voor beide locaties een uitwerkingsplan of bestemmingsplan opgesteld. De procedures die voor de locatie Verlengde Houtrakgracht en Kop Amaliapark worden gestart, bieden de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen en bezwaren. De verwachting is dat de bouwaanvraag voor het islamitisch centrum en de jongerenaccommodatie begin 2010 wordt ingediend. De bouw start naar verwachting in de tweede helft 2010.




Gemeente Utrecht