Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

172_2009

Uitkeringsgerechtigden aan de slag bij Werkbedrijf

Sittard-Geleen, 4 november 2009 - Bij het Regionaal Werkbeddrijf Openbare Ruimte hebben 27 uitkeringsgerechtigden uit Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein vandaag een arbeidscontract gekregen. Zij gaan in een van de zes pilots van het Werkbedrijf aan de slag met onderhoudswerkzaamheden en reiniging.

,,Deze mensen krijgen zo een kans om werkervaring op te doen in een reële arbeidsmarktsituatie,' aldus wethouder Pieter Meekels (Sittard-Geleen, voorzitter van de stuurgroep arbeidsmarktbeleid Westelijke Mijnstreek). ,,Ze hebben twee maanden gewerkt met behoud van uitkering en krijgen nu een contract voor een jaar via Vixia Kans BV.'

Het gaat om 21 mensen uit Sittard-Geleen, twee uit Beek, twee uit Schinnen en twee uit Stein. Ze gaan zich bezighouden met groenonderhoud, vegen en handmatige reiniging. Gedurende het jaar zullen zij werkervaring opdoen in de pilots en zullen zij gerichte opleidingen volgen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Vanuit het mensontwikkelbedrijf Vixia zal begeleiding plaatsvinden.

De bedoeling is dat deze 27 mensen gedurende of na het jaarcontract een reguliere baan te bezorgen.

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen, Stein, Schinnen en Beek) hebben medio dit jaar het besluit genomen te onderzoeken op welke wijze een Regionaal Werkbedrijf Openbare Ruimten opgericht kan worden. Hiertoe zijn zes pilotgebieden aangewezen, waar in ploegverband gewerkt wordt. De ploegen zijn samengesteld uit medewerkers van de gemeenten, medewerkers van Vixia en uitkeringsgerechtigden.

Drie van de zes pilots draaien in Sittard-Geleen. Beek, Schinnen en Stein nemen er elk een voor hun rekening.

De uitkeringsgerechtigden, een dertigtal in totaal, zijn in eerste instantie voor een periode van 2 maanden gestart met behoud van hun uitkering.

Op 4 november zijn de contracten, tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Vixia, door de wethouders arbeidsmarktbeleid in de Westelijke Mijnstreek uitgereikt.