NOVA

05-11-2009

De uitzichtloosheid van Afghanistan
Na de onverhoedse verkiezingsoverwinning van Hamid Karzai door het schrappen van de tweede verkiezings-ronde, deze week, lijkt de verwarring in Afghanistan compleet. Gisteren werden vijf Britse militairen doodgeschoten en vandaag hebben de VN een deel van haar personeel teruggetrokken nadat er vorige week elf doden vielen bij een aanslag op een VN-pension.

Ex-Sovjetleider Michail Gorbatsjov roept vanavond in NOVA het Westen en Nederland op zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Bij de Afghaanse Oorlog tussen Sovjetlegers en de islamitische Mudjaheddin, verloren de Russen in tien jaar tijd ruim vijftienduizend sovjetsoldaten.

Oppositie verbijsterd
Verbijstering alom bij de oppositiepartijen nu blijkt dat premier Balkenende en minister Bos niet bij het AOW-debat zullen zijn. GroenLinks, SP, VVD en PVV zijn woedend. VVD-fractieleider Mark Rutte spreekt van 'minachting van het parlement, SP-fractievoorzitter Agnes Kant spreekt van 'duikgedrag' en noemt het 'laf en arrogant'. 'Als ze vanavond niet komen, hoeven ze wat mij betreft helemaal niet meer te komen.'

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)