Ingezonden persbericht


Persbericht
5 november 2009

ALZHEIMER CAFÉ DEN HAAG: (ON)ZEKERHEID OVER DE DIAGNOSE

Dinsdag 10 november 2009 heeft het Alzheimer Café Den Haag als thema (On)zekerheid over de diagnose. Wat betekent de diagnose 'ziekte van Alzheimer' voor de patiënt en zijn/haar familie? Hoe ga je ermee om? Voor welke beslissingen kom je te staan? Belangrijke en interessante vragen. U krijgt het antwoord tijdens deze avond. De toegang is gratis en het programma duurt ongeveer twee uur.

Het Alzheimer Café Den Haag is een trefpunt voor mensen met dementie, hun familie en andere belangstellenden. Het is elke tweede dinsdag van de maand geopend; van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.30 uur, in Het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 (tegenover de Grote Kerk). Geïnteresseerden en betrokkenen kunnen er in informele sfeer ervaringen uitwisselen over dementie en de gevolgen ervan, en informatie krijgen over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening.

Het centrale onderwerp op 10 november is '(on)zekerheid over de diagnose'. De bijeenkomst begint met een interview met een (ervarings)deskundige. In de pauze is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten.

Achtergrond
Nederland telt zo'n 250.000 mensen die lijden aan dementie. Informatie, lotgenotencontact en ondersteuning zijn voor hen en betrokkenen onontbeerlijk. Het Alzheimercafé geeft daar een bijzondere vorm aan: uitwisseling van informatie en ervaringen over de ziekte en hulpmogelijkheden in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan het Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO), tel. (070) 364 38 18.

Het Alzheimer Café Den Haag is een samenwerkingsproject van WZH De Strijp-Waterhof; Parnassia, psychomedische zorg, afdeling Preventie; Alzheimer Nederland, regioafdeling Haaglanden; en Centraal Informatiepunt Ouderen (CIPO).

Noot voor de redactie/