Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Solipsis implementeert BI-tool QlikView bij Avoord Zorg en Wonen

Brakel, 5 november 2009 - ICT-dienstverlener Solipsis heeft bij Avoord Zorg en Wonen de Business Intelligence tool QlikView geïmplementeerd om informatie uit hun verschillende administratieve systemen beter te kunnen ontsluiten. In de eerste fase wordt gestart om de gegevens uit het financiële systeem BOMAS via QlikView te verwerken tot overzichtelijke rapportages en analyses voor het management en de budgethouders. In de loop van 2010 worden ook de systemen voor de personeels- en cliëntadministratie, respectievelijk Beaufort en Caress, via QlikView ontsloten.

Avoord Zorg en Wonen is een instelling voor verpleeghuis-,verzorgingshuis- en thuiszorg gericht op de regio Etten-Leur/Zundert. De organisatie telt 1000 medewerkers en 1000 cliënten. Het belangrijkste doel van de implementatie van QlikView is de wens van Avoord om informatie uit de verschillende administratieve systemen snel en eenvoudig te kunnen samenvoegen, onderlinge relaties te kunnen leggen en hieraan kengetallen te kunnen koppelen. In plaats van het handmatig verzamelen van gegevens vanuit de verschillende systemen in Excel, beschikt Avoord met QlikView over een gebruiksvriendelijke oplossing om snel, eenvoudig en geautomatiseerd overzichtelijke management rapportages te genereren.

Rick Helmons, Manager Control bij Avoord Zorg en Wonen: "In de aanloopfase zijn meerdere producten bekeken en is de keuze uiteindelijk gevallen op QlikView. Een van de belangrijkste pluspunten van QlikView is de gebruiksvriendelijkheid. Het is een hele praktische oplossing die snel te leren is. Ook als je niet heel computer minded bent" Ook over de samenwerking met Solipsis is Helmons erg tevreden. "Solipsis beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van performance management oplossingen voor zorginstellingen die perfect aansluit op de dagelijkse praktijk. Een aantal zaken die tijdens de opstartfase niet helemaal lekker liepen zijn adequaat opgelost en dat is vrij uitzonderlijk, weet ik uit ervaring."

Wim Buitenhuis, Algemeen Directeur Solipsis: "Het is belangrijk in een hectische economie snel te kunnen schakelen. Daarvoor is het van belang dat binnen alle lagen van een organisatie informatie op dezelfde tijd beschikbaar is. Los van welke databronnen binnen het bedrijf gebruikt worden, bevordert het gebruik van een rapportagetool zoals QlikView 'het praten vanuit één waarheid'. Met QlikView kan iedereen eenvoudig overzichtelijke bedrijfsanalyses en rapportages maken. Het kent een minimale responstijd en het aantal (kruislings) te raadplegen dimensies en meetwaarden is onbeperkt."

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.intradata.nl.



Ingezonden persbericht