Ingezonden persbericht


Persbericht, 5 november 2009

Schoolmagazine Junior: nieuwe titel voor basisscholen

Schoolmagazine Junior voor het primair onderwijs is de nieuwste titel in het aanbod van Apprentice Uitgevers. Met deze titel maakt Apprentice Uitgevers haar aanbod voor het onderwijs compleet. Met Schoolmagazine richt zij zich reeds op het voortgezet onderwijs en met ROC Magazine op het mbo. Begin november verschijnt de eerste editie in een oplage van 600.000 exemplaren, die wordt verspreid op 6.000 basisscholen. Bij de keuze van de onderwerpen en invalshoeken van Schoolmagazine Junior vormen de kerndoelen een belangrijk uitgangspunt. In de lerarenbijlage, die bij elke uitgave verschijnt, staan praktische tips bij de onderwerpen van Schoolmagazine Junior. De tips leveren een bijdrage aan de schoolkrant en aan het realiseren van de kerndoelen.

Doelgroep
De lezersgroep van Schoolmagazine Junior bestaat uit leerlingen in het primair onderwijs. Apprentice Uitgevers heeft ervoor gekozen om Schoolmagazine Junior met name te focussen op groep 3 t/m 8, dus kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. De focus zal echter vooral liggen op groep 5 t/m 8 (8 t/m 12).

Educatieve content
In Schoolmagazine Junior kunnen contentpartners op diverse, redactionele manieren participeren in een aantal vast terugkerende rubrieken. Elke editie staat in het teken van een bepaald thema. Zo is in dit eerste nummer het thema Goede Doelen ingevuld met Edukans, Wecycle en Amnesty. In de rubriek Reportage komt de totstandkoming van het boek van Manon Spierenburg van FMB Uitgevers aan bod en in de rubriek Denken en Doen wordt aandacht besteed aan zonne-energie met Buro Top. In de rubrieken staan tips voor de leerlingen voor de schoolkrant en in de lerarenbijlage, die aansluit bij de kerndoelen, staan aanvullende tips voor de les en de schoolkrant.

Een eigen schoolkrant maken
Schoolmagazine Junior stimuleert leerlingen bij het maken van een eigen schoolkrant, gebaseerd op het reeds bestaande concept Schoolmagazine en ROC Magazine. Scholen kunnen een eigen schoolkrant maken in een online elektronische leeromgeving, welke te bereiken is via de betreffende website en de Kennisnetdienst Entree. De website schoolmagazinejunior.nl vormt een aanvulling op het magazine met onder meer extra opdrachten, ideeën en doedingen voor de leerlingen. Scholen ontvangen hun schoolkrant gedrukt en/of digitaal, waarbij het landelijke Schoolmagazine junior in het hart is meegehecht.

Kijk voor meer informatie over Schoolmagazine Junior op www.schoolmagazinejunior.nl of op www.apprenticeuitgevers.nl voor meer informatie over adverteren en de andere titels.