Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeente Capelle genomineerd voor beste jeugdbeleid

Capelle aan den IJssel wederom in top 3 voor Jong Lokaal Bokaal

De gemeente Capelle aan den IJssel staat net als vorig jaar in de top 3 voor de Jong Lokaal Bokaal. Dit is een jaarlijkse landelijke prijs voor gemeenten die jongeren serieus nemen en ze stimuleren om mee te doen, mee te denken en mee te beslissen over alles wat voor jongeren belangrijk is. Op donderdag 19 november wordt bekend wie er wint: Capelle aan den IJssel, Amsterdam of Oosterhout.

De jury van de Jong Lokaal Bokaal roemde Capelle vooral om "de erg actieve en representatieve Capelse Jeugdraad (CJR)". De Capelse Jeugdraad heeft diverse projecten ontplooid en adviseert de gemeente op het gebied van jongerenbeleid. Ook vindt de jury dat de gemeente na de finaleplek van vorig jaar niet stil heeft gezeten. Zo valt het de jury op dat er veel nieuwe projecten zijn opgestart en dat er in Capelle een goed klimaat heerst voor jongereninitiatieven en projecten.

De gemeente Capelle aan den IJssel is voor de prijs naar voren geschoven door de Capelse Jeugdraad. Jonathan Smit, voorzitter van de Capelse Jeugdraad is erg blij met een plek in de top 3: "De Capelse Jeugdraad is het afgelopen jaar druk bezig geweest met organiseren, adviseren en representeren. We zien het dan ook als een grote waardering voor onze inzet dat Capelle de enige gemeente is die twee jaar op rij tot de laatste drie finalisten behoort."

Wethouder Aart-Jan Moerkerke is ook trots op de nominatie: "Het klopt zeker dat we niet hebben stilgezeten. In een jaar tijd is een begeleid wonen project gestart, is de eerste steen gelegd van het jongerencentrum, zijn Jongeren Ontmoetingsplekken gerealiseerd, is een belangrijke basis gelegd voor het centrum voor jeugd en gezin en ga zo maar door!"

Noot voor de redactie,