Ingezonden persbericht


Persbericht

Supersnelle zoekmachine Swoodoo scant 700 airlines op het web, gratis! Eindelijk effectief zoeken naar de beste vluchten

Amsterdam, 5 november 2009 - Met de introductie van Swoodoo.com zijn webgebruikers in Nederland eindelijk verlost van urenlange, frustrerende zoektochten naar goedkope vluchten. Swoodoo is de krachtigste vluchtenzoekmachine die er is op internet. Het vergelijkt de inclusief-prijzen van 700 luchtvaartmaatschappijen op ruim 100 vliegsites. En of dat leidt tot boeken of niet: het kost de gebruiker geen cent.

Wie kent het niet, de irritatie bij het speuren naar beschikbare en voordelige luchtvaartverbindingen? Al die verschillende sites van lowcost airlines, charters, lijndienstmaatschappijen, luchthavens en online reisbureaus. Ze hebben alle hun eigen methodiek, zijn zelden transparant en geven geen compleet vergelijkingsbeeld. Bovendien berekenen ze vaak commissies over boekingen, zonder dat de klant het merkt.

Swoodoo.com werkt anders. De kracht van Swoodoo is de zoekmachine die het zelf heeft ontwikkeld. Deze zogenoemde meta search engine wordt in Duitsland, waar Swoodoo marktleider is, door de pers omschreven als de 'Google voor de luchtvaart'. Eigenaar Christian Saller: ,,Daar zijn we best trots op, want dat is nu precies wat we wilden bereiken. Een paar muisklikken en je hebt hem: de goedkoopste vlucht op een bepaalde dag. Of de goedkoopste dagen op een bepaalde route."

Swoodoo doorzoekt meer dan 100 vliegsites op beschikbare vluchten. Daaronder belangrijke aanbieders als KLM, Ryanair, Easyjet, Transavia, Expedia, Terminal A en Wegolo. Swoodoo presenteert de resultaten overzichtelijk. Het verzamelt budget-, charter- en lijnvluchten en rangschikt die naar volledige tarieven, dus inclusief belastingen en toeslagen. Boeken gebeurt niet bij Swoodoo, maar rechtstreeks bij de aanbieder.

Swoodoo verdient zijn geld namelijk met het doorklikken. Gebruikers betalen daar zelf geen cent voor, ongeacht of ze vervolgens boeken of niet. De luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus betalen Swoodoo voor elke doorverwijzing. Wie via Swoodoo op hun boekingssites binnenkomt, betaalt gegarandeerd niets extra. In tegendeel: de klant zal op het web geen goedkopere mogelijkheid kunnen vinden.

Uniek op Swoodoo.com is de Powersearch, een zoekoptie waarmee Swoodoo aantoont echt aan de kant van de gebruiker te staan. Met Powersearch kun je per land, regio of stad namelijk ook zoeken wanneer een vlucht het voordeligst is. Ook dan zoekt Swoodoo dwars door alle aanbieders naar de mogelijkheden. Powersearch is geweldig als je overweegt naar een land, regio of stad te gaan, maar pas echt op reis wilt als de vlucht binnen je budget past.