Focwa

Gek van autos? Word autoschadehersteller of autospuiter!

PERSBERICHT Sassenheim, 5 november 2009

VOC en FOCWA hebben gratis lespakket ontwikkeld

Helaas weten nog te weinig VMBO-ers de opleidingen voor autoschadehersteller en autospuiter te vinden. VOC en FOCWA hebben daarom speciaal voor leerlingen van het vmbo, een lespakket Gek van autos gemaakt.

Het pakket bestaat uit een docentenhandleiding met lestips en achtergrondinformatie, een dvd met filmpjes en een ondersteunende website http://www.gekvanautos.nl/.

Voor leerlingen is er een fotostrip waarin het hele schadeherstelproces wordt weergegeven en zijn er werkbladen met vragen en opdrachten die tijdens de les behandeld kunnen worden. Zo leren ze dat er verschillende fases in het herstellen van een auto zijn en welke competenties je daarbij nodig hebt.

Bedrijvenhandleiding
Autoschadeherstelbedrijven hebben nieuwe instroom van leerlingen hard nodig. Een onderdeel van het gek van autos pakket is een bedrijvenhandleiding met tips voor het geven van een gastles of het organiseren van een bedrijfsbezoek. FOCWA autoschadeherstelbedrijven kunnen deze handleiding kosteloos aanvragen.

www.gekvanautos.nl

De website gekvanautos.nl dient ter ondersteuning van het lespakket. Men vindt er films, informatie over opleidingsplaatsen en de digitale versie van de docentenhandleiding, de werkbladen en de bedrijvenhandleiding. Tevens kunnen leerlingen zelfgemaakte films naar de site uploaden.

0-0-0-0

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een lespakket kunt u contact opnemen met:
FOCWA
Mevrouw Ingrid van Es
Hoofd communicatie
Tel: 0252-265222

VOC
Sandra Stuivenberg
Marketing communicatie
Tel: 0252-242322