Politie Brabant-Noord

Verdachten auto-inbraak aangehouden

Beers, 05-11-2009

De politie heeft donderdagochtend twee mannen uit Nijmegen (25 en 36 jaar) aangehouden omdat ze er van worden verdacht die nacht in een auto aan de Op de Hof te hebben ingebroken. Agenten stelden rond 05.00 uur na een melding van een alerte buurtbewoner een onderzoek in omdat twee mannen zich verdacht ophielden bij auto's. Toen ze in de betreffende straat kwamen, zagen ze nog iemand te voet wegvluchten. Ondanks de inzet van een politiehond kon deze man niet meer worden achterhaald. Wel troffen ze in de omgeving een tas met spullen aan, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Tevens stond in de buurt een voor bewoners onbekende auto geparkeerd op naam van een van de Nijmegenaren.

Agenten besloten post in te nemen bij de auto en door deze vasthoudendheid konden zij na rond 07.15 uur de jongste verdachte aanhouden. Hij stapte in de auto. De man werd door agenten herkend als degene die eerder die nacht vanaf Op de Hof was weggerend. De auto werd in beslag genomen.

De tweede verdachte werd anderhalf uur later lopend aangehouden op de Beerseweg. De man voldeed aan het signalement van de tweede verdachte en had geen plausibele verklaring voor zijn aanwezigheid daar. Ook kon zich niet legitimeren. De beide mannen zijn ingesloten. De recherche is doende met verder onderzoek.