Politie Twente

Nagekomen Persberichten Politie Twente 5 november 2009 Barbara Oerbekke/Rosita de Vries: 053-4555588

Aanrijding letsel
Zenderen
Donderdagavond 5 november zijn bij een aanrijding tussen twee auto's vier personen gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op 5 november omstreeks 20.00 uur rijdt een 82-jarige automobilist uit Zenderen over de Strootdijk. Aangekomen bij de kruising met de Albergerweg, draait hij rechts de weg op. Hierbij ziet hij de op de voorrangsweg rijdende 69-jarige automobilist uit Albergen over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. De 69-jarige automobilist en zijn 69-jarige en 73-jarige passagiers raken bij de aanrijding beknelt en moeten door de brandweer uit hun benarde situatie worden bevrijd. Zij zijn alle drie met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 82-jarige veroorzaker raakte eveneens gewond, hij is uitvoorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de aanrijding zijn beide auto's dusdanig beschadigd dat de kentekendelen zijn ingenomen. Na het toedrachtonderzoek door de verkeersongevallen analyse van de politie kon de weg omstreeks 22.00 uur weer worden vrijgegeven. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Grote verkeerscontrole Politie Twente Twente
Politie Twente en het KLPD willen de veiligheid op de Twentse snelwegen vergroten. Daarom is op donderdag 5 november, samen met Rijkswaterstaat en Koninklijke Marechaussee, een grote verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A1 rechts (van Hengelo naar Duitsland), gemeente Hengelo.

De controle vond plaats van 15.00 uur tot 21.00 uur. In totaal passeerden ruim 8700 voertuigen de controlepost. Hiervan overschreden 525 automobilisten de toegestane maximumsnelheid van 120 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 169 km/h. Alle automobilisten zijn middels een matrixbord geattendeerd dat hun snelheid is gecontroleerd.

Twee buitenlandse weggebruikers die te hard reden zijn direct staande gehouden en hebben direct de boete voldaan.

Een aantal automobilisten bleek nog een boete open hebben te staan. Uiteindelijk werd E 1300 aan openstaande boetes geïnd.

Een bestuurder geverbaliseerd wegens rijden tijdens ongeldig verklaring rijbewijs.

Een bestuurder geverbaliseerd wegens rijden met Kurzzeitkenteken waarvan kentekenbewijs niet was ingevuld.

Vijf bestuurders geverbaliseerd wegens rijden met defecte verlichting.

De politie Twente is tevreden over het behaalde resultaat, het overgrote deel van de bestuurders heeft zich keurig aan de regels gehouden. Ook vermoedt zij dat de vooraankondiging van de controle een duidelijk preventieve werking heeft gehad.

Politie Twente houdt regelmatig verkeerscontroles (dag en nacht) op de A1 en A35 die gericht zijn op veiliger weggedrag, minder ongelukken en minder files. De controles zijn geen doel op zich, maar dienen als middel om veilig verkeer na te streven.

Onderstaand persbericht is op 2 november 2009 verstuurd.

Politie Twente waarschuwt voor verkeerscontrole

De A1 en A35 ontwikkelen zich tot één van de belangrijkste exportwegen. Het aantal voertuigen stijgt hier meer en meer, in het bijzonder tussen de knooppunten Azelo en Buren. Uit onderzoek van Politie Twente blijkt dat het aantal ongevallen per jaar rond de 200 ligt. Een belangrijke oorzaak hiervoor is een te hoge snelheid.

Politie Twente houdt in samenwerking met het KLPD regelmatig verkeerscontroles (dag en nacht) op de A1 en A35 die gericht zijn op veiliger weggedrag, minder ongelukken en minder files. De controles zijn geen doel op zich, maar dienen als middel om veilig verkeer na te streven.

Op 5 november 2009 zal door Politie Twente het KLPD, in samenwerking met Rijkswaterstaat en Koninklijke Marechaussee, een controle op de rijksweg A1 plaatsvinden. De controle vindt plaats op de A1 rechts, gemeente Hengelo. Hier geldt een maximum snelheid van 120 km/h. De controle past in het politiebeleid om de veiligheid op de Twentse snelwegen te vergroten.


---- --