Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

SUBBACULTCHA! 5 JAAR
Muziekplatform viert jubileum met muziekfestival The Chap (UK) / Foot Village (USA) / Skeletons (USA) / Teengirl Fantasy (USA) / Tv Buddhas (ISR) / Hospital Bombers / Eklin / Yobkiss / Wooden Constructions / The Secret Love Parade / Saelors / Eva Braun / The No / Boem Takkie Lauw / Dance, Floor Melkweg, Oude Zaal & Theater · donderdag 5 november

19.30 uur · 10,00 + lidm. ·

Eind dit jaar bestaat muziekplatform Subbacultcha vijf jaar! Een goeie reden om op donderdag 5 november de Amsterdamse Melkweg te overspoelen met typische Subbacultcha bands en dj's. Met een bomvol programma van meer dan vijftien relevante en spannende bands uit binnen- en buitenland beloofd dit een sterk staaltje georganiseerde chaos te worden.
Maar dat is nog niet alles, de hele maand staat bij Subbacultcha in het teken van dit vijfjarig jubileum. Naast het festival in de Melkweg, organiseert het platform ook een filmmarathon in Kriterion. Daarnaast wordt er een bijzonder artbook uitgegeven, met daarin verzameld werk van kunstenaars, illustratoren en fotografen die het afgelopen jaar in Subbacultcha magazine hebben gepubliceerd.

In december 2004 begon Subbacultcha-oprichter Leon Caren met een eendaags festival in de Amsterdamse Paradiso. Geïnspireerd door het succes en de behoefte die hij blijkbaar vervulde met zijn alternatieve manier van programmeren, ging hij door met het organiseren van concertavonden in zalen zoals Bitterzoet, De Nieuwe Anita, Ekko (Utrecht) en Het Patronaat (Haarlem). Als snel verwierf Subbacultcha een reputatie van eigenzinnige en vooruitstrevende concertorganisator.

Vijf jaar later heeft Caren zo'n 500 concerten georganiseerd met in totaal meer dan 50.000 bezoekers. Elke dag checken 1500 bezoekers de Subbacultcha website voor informatie en nieuwe muziek. Sinds een jaar publiceert Subbacultcha ook maandelijks een gratis pocketsized magazine met interviews, artikelen over muziek en film, een concertlijst, mode en kunst. In een oplage van 15.000 wordt het tijdschrift verspreid over 500 distributiepunten in zes steden. Daarnaast wordt het blad ook nog eens iedere maand 20.000 keer online gelezen.
Samen met bladenmaker/ontwerper Bas Morsch heeft Leon Caren Subbacultcha uitgebouwd tot een `multifunctioneel platform' met een magazine, concerten, een website en een label. Subbacultcha is uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van eigenzinnige en vooruitstrevende muziek en de daarbij horende aspecten als kunst, mode en fotografie. Dat mag gevierd worden! www.subbacultcha.nl