NIBRA

Brand De Vriesstraat, Den Haag

Den Haag 5 november 2009
Vanmorgen omstreeks kwart over vijf is er brand uitgebroken in een etagewoning aan de De Vriesstraat in Den Haag. Door deze brand moesten enkele woningen worden ontruimd. De bewoner van het pand waar de brand is uitgebroken raakte bij zijn poging het pand te verlaten gewond. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Omstreeks kwart over vijf vanmorgen kreeg de alarmcentrale van de brandweer meerdere meldingen van een brand in een woning aan de De Vriesstraat in Den Haag.Bij het ter plaatse komen van de eerste brandweervoertuigen betrof het een uitslaande brand op de tweede etage, en op de stoep voor de woningen trof men een gewonde man aan. Deze man bleek de bewoner te zijn van het pand waar de brand was uitgebroken, en hij was zijn woning ontvlucht door uit het raam naar beneden te springen, hierbij liep hij meerdere verwondingen op. Hij is door de ambulancedienst vervoerd naar het ziekenhuis.

De omliggende woningen zijn door de brandweer ontruimd en gecontroleerd op eventuele branduitbreiding. De brand was snel onder controle en de overigen bewoners mochten later weer naar hun woningen terugkeren.

De stichting Salvage is ter plaatse gekomen ter afhandeling van de schade die is ontstaan aan het pand waar de brand is ontstaan, dat voorlopig als onbewoonbaar moet worden verklaard.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, hiernaar zal onderzoek worden verricht door de technische recherche van de politie.