Gemeente Rotterdam

Verspreid door heel Rotterdam staan er tafels waar u met mede-Rotterdammers in gesprek kunt gaan over het thema Heb 't Lef !'

Een getrainde gespreksleider zorgt voor structuur en een echte waardevolle dialoog. Geen politieke spelletjes, geen verplichte resultaten, gewoon een magisch gesprek met interessante mensen uit Rotterdam. Het is heel leuk en makkelijk zo´n tafel thuis, op het werk of in de buurt te organiseren. Vind 6 mensen die mee willen doen en het projectbureau helpt u bij de organisatie!

Bent u of is uw bedrijf, instelling, sportclub, restaurant, stichting, buurthuis graag organisator van zo'n tafel ? Wilt u deelnemen aan zo'n tafel? Wilt u zo'n tafel leiden en de training volgen? U vindt hier het inschrijfformulier.

Heb 't Lef - Wat is uw LEF moment?
Het thema van de Dag van de Dialoog 2009 in Rotterdam is: Heb 't Lef ! Met dit thema hopen we ook dit jaar weer op magische verhalen, fijne momenten en goede gesprekken aan de Dialoog-tafels in Rotterdam. Wat is hét LEF-moment uit uw leven? We gaan het langs de lijn van Kennismaken, Ervaringen delen, Dromen en Doen met elkaar bespreken. We warmen u ook alvast op: mail nu al uw beste LEF-moment naar ons. Het origineelste LEF-moment plaatsen wij op de website en wordt beloond met een mooie prijs!

Jongeren opgelet, het is jullie jaar!
Elk jaar doen zo'n 2.000 Rotterdammers mee aan dit geweldige evenement. Ben jij tussen de 12 en 27 dan zijn we dit jaar speciaal op zoek naar een dialoog met jou! Jongeren bepalen immers de toekomst van Rotterdam, vooral tijdens het Rotterdams Jongerenjaar 2009. De eerste 100 'jonge' inschrijvers ontvangen een leuk presentje! Heb 't Lef en schrijf je hier in!

Burgemeester Aboutaleb beschermheer, ambassadeurs welkom! De Dag van de Dialoog wordt door vele Rotterdammers ondersteund, en zelfs 'beschermd'. In 2009 hebben we de nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb mogen verwelkomen als nieuwe beschermheer. Wij zijn er trots op dat onze burgervader het initiatief ondersteunt.

Een Beschermheer is belangrijk, maar Ambassadeurs eigenlijk net zo. Vanaf 2009 hebben we de volgende mensen bereid gevonden Ambassadeur van de Dag van de Dialoog te zijn: Jana Beranová, Gerard Bakx, Artwell Cain, Suzanna Lubrano, Henk Oosterling, Ivo Opstelten, Gülay Orhan, Rinus van Schendelen, Erik Staal en Roland Wondolleck. Al onze ambassadeurs houden van 'dialogen' en vinden het essentieel dat mensen het gesprek met elkaar blijven aangaan. Daarom zetten ze zich in om het draagvlak van de dialoog in Rotterdam in nog meer verschillende gremia te vergroten.

Nieuw Projectbureau paraat.
Het centrale Projectbureau is weer actief voor het ondersteunen bij het organiseren van dialoogtafels en andere zaken. Dit jaar met nieuwe mensen, net als vroeger vanuit het kantoor bij Dona Daria. Benader Bob van de Berg (Done right events) en Kees van der Does op 010 467 39 02 voor allevragen over de Dag van de Dialoog. Mailen kan ook: info@dagvandedialoog.nl.

Zet in de agenda: 6 en 7 november 2009! www.dagvandedialoog.nl

Bron: Bestuursdienst, 10-09-2009