Nederland Fonds voor Podiumkunsten

Operatie Muziektheater: debattenreeks over de toekomst van muziektheater in Nederland

30-09-2009 Het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ (NFPK+), Theater Instituut Nederland (TIN) en Muziek Centrum Nederland (MCN) organiseren gezamenlijk een serie openbare debatten over muziektheater onder de titel: 'Operatie Muziektheater, drie debatten over de toekomst van een genre'.

Het eerste debat, op vrijdag 6 november om 16.00 uur in het Akademietheater in Utrecht, gaat in op de aansluiting van de nieuwe generatie bij de gevestigde operahuizen en theatergezelschappen.

Ambitieuze jonge opera- en muziektheatermakers, geĂŻnteresseerde podiumkunstenaars en andere belanghebbenden gaan met elkaar in gesprek over de dromen van jonge componisten, regisseurs, librettisten, zangers, acteurs en musici, over het realiseren van die dromen en de rol die de productiehuizen en de grote operahuizen en theatergezelschappen daarin kunnen spelen. Kan het Nieuwkomerprogramma van Orkater als voorbeeld dienen? En kan er een link worden gelegd naar de nog jongere makers van Yo!?

Het tweede debat, op woensdag 20 januari in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, behandelt speelmogelijkheden, marketing en publieksbereik in het muziektheater. Tot slot bespreken we op vrijdag 28 mei de artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen in het muziektheater tijdens de Operadagen Rotterdam.

De debatten zijn openbaar.Betrokkenen bij het Nederlandse muziektheater zijn van harte welkom en kunnen zich per email aanmelden via a.simeone@nfpk.nl. Meer informatie: www.nfpk.nl / www.tin.nl / www.mcn.nl

Operatie Muziektheater
vrijdag 6 november om 16.00 uur
Akademietheater I Janskerkhof 17/18 I Utrecht