Banenbeurs 020


Vacatures en opleidingen genoeg

AMSTERDAM, 20091101 -- Over een paar dagen is het weer tijd voor het grootste banenevenement in de regio groot Amsterdam, als het gaat om banen op een niveau tot hbo. Banenbeurs 020 is terug en pakt ook dit jaar, ondanks een arbeidsmarkt die behoorlijk is gekrompen, stevig uit met vele tientallen bedrijven uit de wijde regio.

Vrijdag 6-11-2009 zal de Heineken Music Hall weer het decor zijn van werkzoekenden en werkgevers. De deuren zijn voor bezoekers geopend van 10:00 uur 's ochtends tot maar liefst 18:00 uur 's avonds. Op die manier kunnen ook scholieren en baanveranderaars met gemak een kijkje komen nemen. De drempel om langs te komen is dit jaar nog lager dan in 2008. Naast een gratis entree zonder (voor)registratie heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen om gratis kinderopvang aan te bieden voor werkzoekenden met kleine kinderen. Zo krijgt echt iedereen een gelijke kans.

Ook uniek zijn de enorme pleinen die vanuit de West Werkt! Campagne zullen worden neergezet. Deze pleinen richten zich op twee economische motoren in de regio, te weten de Amsterdamse Haven en de luchthaven Schiphol. Op deze pleinen kunnen werkzoekenden kennis maken met diverse aspecten die deze regio's te bieden hebben. Het accent zal vooral liggen op de enorme diversiteit, beeldvorming van de mogelijkheden en je voorbereiden op de grote vraag die in deze gebieden zal ontstaan. Daarom zijn ook beide opleiders (Haven College en Schiphol College) prominent aanwezig en zorgen zij voor veel informatie en diverse demonstraties en praktijkoefeningen.

Verder zie je dat bepaalde sectoren sterk aanwezig zijn, zoals zorg en welzijn. Maar ook de techniek, overheid en vooral geüniformeerde beroepen doen het goed. Het aantal intermediairs is, anders dan normaal gesproken, wat minder prominent aanwezig. Het accent van Banenbeurs 020 ligt vooral op het vinden van een baan of opleiding, waardoor bedrijven vooral ervoor hebben gekozen om zich aan de veelal goed gemotiveerde bezoekers te presenteren.

U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan Banenbeurs 020 op vrijdag 6 november tussen 10:00 en 18:00 uur in de Heineken Music Hall. Meer informatie en een overzicht van de vele aanwezige bedrijven kunt u terugvinden op www.banenbeurs020.nl





ingezonden persbericht